Яка зараз ситуація в Києві? / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Незважаючи на відносне затишшя у столиці, загроза ракетних ударів РФ все ще залишається високою у Києві та області.

Онлайн-трансляція того, що відбувається у Києві та області у середу, 27 квітня:

20:58 Укравтодор розчистив 500 км доріг, а також влаштував 18 тимчасових переправ, об'їздів та обходів. Вже розчищено 212 км вулиць Ірпеня, Бучі та інших міст. Загальний обсяг збитків інфраструктурі України оцінюють у 900 мільярдів гривень.

Відео дня

20:38 Активісти у Київі звернулися до світової спільноти з вимогою врятувати українських військових та громадянських людей з оточення окупантів у Маріуполі. Зокрема, учасники закликали організувати гуманітарний коридор за участю іноземних делегацій та евакуювати українців.

УНІАН, Сергій Ревера

19:51 У Київській області, під час польових робіт, на міні вибухнув трактор. Сталося це у селі Маковище Київської області сьогодні. Водій вижив.

Київ сьогодні: хроніка війни у місті та області 27 квітня

19:45 У Києві затримано одного з екс-керівників "поліції ЛНР". Чоловік з 2014 року перейшов на бік невизнаної "ЛНР" та воював проти ЗСУ.

18:30 ДСНС показала відео підриву 475 одиниць ворожих боєприпасів Бачте підозрілий предмет – будьте обережні. Не підходьте близько. Викликайте рятувальників.

17:40 У Бучі окупанти вбивали людей за заздалегідь складеними списками, – мер Анатолій Федорук. Серед іншого, ворог шукав активістів, учасників АТО та чиновників. Можливо, список прізвищ допомагали складати місцеві колаборанти.

Київ сьогодні: хроніка війни у місті та області 27 квітня

17:26 Станом на 26 квітня на Київщині електропостачання повернули до 5 085 сімей. Без світла й досі залишаються ще 38 тисяч домогосподарств.

17:14 Киянам нагадують, що місто живе в умовах воєнного стану: необхідно виконувати вимоги військових на блокпостах та дотримуватися комендантської години.

Київ сьогодні: хроніка війни у місті та області 27 квітня

16:26 Австрійські дипломати, яких евакуювали через війну в Україні, повернулися до Києва минулого тижня.

Австрійські дипломати повернулися в Київ / фото twitter.com/MFA_Austria

15:30 У Києві проводять безкоштовні тренінги з домедичної допомоги. У столиці цивільні можуть пройти навчання з надання домедичної допомоги. Воно є безкоштовним.

15:15 Спільними зусиллями фахівців "Київводоканалу", "Ірпіньводоканалу", "Житомирводоканалу" та підрядних організацій завершено прокладання водогону до міста Ірпінь.

Київ сьогодні: хроніка війни у місті та області 27 квітня

13:20 Американські дипломати вже повернулися до Львова і готуються до якнайшвидшого відновлення роботи у Києві.

"Чудово повернутися! Сьогодні члени команди посольства вирушили до Львова, щоб зустрітися із ключовими партнерами, зокрема МЗС України. Візит став першим кроком перел регулярнішими подорожами в найближчому майбутньому", – повідомляє посольство США в Україні.

Київ сьогодні: хроніка війни у місті та області 27 квітня

13:15 Із 24 лютого у Києві зробили майже 23 тисячі щеплень від COVID-19 За цей час у стаціонарах столичних лікарень вилікували понад 1700 містян з діагнозом COVID-19.

13:10 Уламки російського літака, який бомбив Ірпінь, тепер буде частиною експозиції в Національному військово-історичному музеї.

Київ сьогодні: хроніка війни у місті та області 27 квітня

11:27 Оновлена інформація щодо результатів розмінування на Київщині. Минулої доби рятувальники обстежили такі населені пункти: Бучанського району: Копилів, Калинівка, Мирча, Берестянка, Буча, Мощун, Озера, Димер, Катюжанка, Рудня-Димерська, Рута- Катюжанська, Миколаївка, Калинівка, Ірпінь, Ворзель, Петрушки, Мотижин, Бородянка, Нова Гребля, Дмитрівка; Броварського району: Красне, Великій Крупіль, Усівка, Гайове, Залісся, Гоголів, Русанів, Плоське, Мокрець, Бервиця; Білоцерківського району: Біла Церква; Вишгородського району: Демидів, Лютіж, Фастівського району: Фастів, Ясногородка; Обухівського району: Васильків. ️26 квітня у ході робіт спеціалісти знешкодили 1413 вибухонебезпечних предметів. А всього за весь час - 23 218. Роботи тривають.

11:23 На Оболоні чоловік влаштував стрілянину в будинку, після – погрожував копам гранатою. Затримали. Чоловік почав стріляти з пістолета у під'їзді будинку на вулиці Озерній. Коли приїхали копи, чоловік дістав гранату та погрожував її підірвати. Був п'яний. Чоловіка затримали. У нього вдома вилучили 2 гранати, вогнепальну зброю, карабіни та близько 1000 набоїв. За свої дії порушнику загрожує від 3 до 7 років ув'язнення.

Київ сьогодні: хроніка війни у місті та області 27 квітня

11:00 Кияни просять не відвідувати кладовища через небезпеку обстрілу

Київ сьогодні: хроніка війни у місті та області 27 квітня

10:50 У Гостомелі відновлюють рух громадського транспорту.

Київ сьогодні: хроніка війни у місті та області 27 квітня

10:47 Що там у орків? А у них все погано, ряди "двохсотих" щодня поповнюються. Вже 22 тисячі 400 лаптеногих не повернуться живими в Росії. Нічого, на їх рідних чекає "втішний приз" у 10 тисяч рублів (4 тис. грн)

Київ сьогодні: хроніка війни у місті та області 27 квітня

10:35 Біль Бучі в одній світліні... 💔 Так мешканці Київщини зустрічають столичних поліцейських, які документують наслідки воєнних злочинів росії на деокупованих територіях. Поліцейські стають свідками історій горя та страждань тих, хто вижив у пеклі війни. Історії, які відтепер назавжди закарбовані у національної самосвідомості. Ми відчуваємо ваш біль та проживаємо його разом з вами. Україна обов'язково переможе! 💙💛 🇺🇦

Київ сьогодні: хроніка війни у місті та області 27 квітня

9:42 Війна кардинально змінила ціни на оренду житла у Києві. Таких знижок у столиці ще не було. Щоб здати квартиру орендодавці знизили ціни вдвічі. Скромну "одиничку" у спальному районі Києва можна знайти навіть за 5 тисяч гривень на місяць. Хочете ближче до метро – заплатіть трохи більше, але не суттєво. А все тому, що винаймати житло за довоєнними космічними цінами вже просто нікому, та й нема на що.

Київ сьогодні: хроніка війни у місті та області 27 квітня

9:17 У Броварському районі дозволили продаж алкоголю Продаж алкоголю на території Броварського району дозволено, але з чітко визначеними обмеженнями. Продаж алкогольних напоїв може здійснюватися з 10:00 до 16:00 у торгових мережах району та закладах громадського харчування, які мають ліцензії на роздрібну торгівлю такими товарами.

6.27 Вночі та вранці у Києві та області не оголошували повітряну тривогу.

05.11 Зґвалтована у Бучі Київської області п'ятьма окупантами та завагітніла 14-річна дівчина планує залишити дитину, повідомила психолог з дозволу батьків постраждалої. 

Експерт додала, що тепер допомагає постраждалій прийняти зачату дитину.

Вас також можуть зацікавити новини: