Майор запасу ЗСУ спрогнозував, коли Росія може завдати потужного удару по Україні

Для підготовки до нової масованої атаки РФ потрібен ще місяць, каже він.

Росія ледь не щодня атакує українські міста останнім часом, зокрема під обстріл потрапляє й Київ. Раніше інтервали між обстрілами були 10-12 днів. 

Як пояснив в інтерв'ю "Обозревателю" майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, у РФ справді скорочуються ресурси, але вона здатна виготовляти близько 40 ракет на місяць. Пауза, яка була перед початком масованих обстрілів - саме той термін, щоб виготовити ці ракети.

"На залишках ракети, що прилетіла в Умань, було маркування, з якого видно, що вона була виготовлена у першому кварталі цього року", - каже Гетьман.

За його словами, а от підрахувати кількість "Шахедів" у Росії неможливо - їх може бути кілька сотень або тисяча. "Деякі досягають цілі, але подивіться, як працює наша протиповітряна оборона, особливо навколо Києва. Навколо столиці знищуються всі об’єкти, які летять", - каже майор запасу ЗСУ.

Також він відповів на запитання, коли може бути новий масований обстріл української території Росією:

"Коли вони знов будуть готові до масованого обстрілу? Якщо вони не вирішать використовувати під нуль все, що в них залишилося із ракетного озброєння й будуть виготовляти по 40-50 ракет щомісяця, то для підготовки до нової потужної атаки їм потрібен іще місяць".

Атака на Київ 4 травня 2023 

У Києві та в Київській області ввечері 4 травня була оголошена повітряна тривога. Спочатку з'явились повідомлення про роботу ППО.

Згодом з'явилась інформація про збиття безпілотника у центрі столиці. Як з'ясувалося пізніше, це був наш "Байрактар", який втратив керування.

Потім мер Києва Кличко повідомив про вибухи і пожежу в Солом’янському районі столиці, вогонь згодом приборкали - там упали уламки БПЛА.

Вас також можуть зацікавити новини: