У Києві працює ППО / фото facebook.com Командування Повітряних Сил ЗСУ

У Києві та в Київській області ввечері 4 травня була оголошена повітряна тривога.

О 19:41 сигнал повітряної тривоги пролунав у Київській області, а о 20:00 – і в Києві. Згодом надійшли повідомлення, що жителі Києва чують численні вибухи в повітрі, які тривають протягом 10 хвилин.

Згодом КМВА повідомила про роботу ППО в Києві. 

"Працює ППО! Зберігайте спокій! До відбою  повітряної тривоги перебувайте в укриттях!", - сказано у повідомленні.

О 20:34 повітряна тривога в Києві і області була відмінена.

Під час останньої повітряної тривоги над Києвом був зафіксований безпілотний літальний апарат, він був збитий силами протиповітряної оборони.

"Під час останньої повітряної тривоги над Києвом був зафіксований безпілотний літальний апарат. Силами і засобами протиповітряної оборони об’єкт був збитий. Інформація щодо потерпілих чи руйнувань житлового фонду або інфраструктури відсутня", - повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його словами, інформація наразі уточнюється.

Водночас київський міський голова повідомив про вибухи і пожежу в Солом’янському районі столиці.

"Ймовірне потрапляння уламків БПЛА. Всі служби прямують на місце. Деталі згодом", - заявив мер.

"У Соломʼянського районі рятувальники локалізують пожежу  в 4 поверховій будівлі. Площа загоряння - 50 м кв. За допомогою до медиків ніхто наразі не звертався", - додав Кличко.

Також він повідомив про загоряння на невеликій площі  території в Печерському районі.

"Внаслідок падіння уламків БПЛА. Будівлі неушкоджені. Потерпілих немає", - повідомив мер.

Згодом він поінформував, що пожежу у 4-поверховій будівлі у Соломʼянському районі столиці локалізували.

"Внаслідок падіння уламків БПЛА зруйновані конструкції будівлі на площі 150 м кв. Інформація щодо потерпілих уточнюється", - написав Кличко.

Російські атаки на Україну - подробиці

У ніч на 4 травня під час повітряної тривоги у північних і південних регіонах України Росією було здійснено масований пуск "Шахедів" по Києву та Одесі. Сили ППО знешкодили 18 з 24 ударних дронів. 

Цього разу РФ використала новий маршрут БПЛА для атаки по Одесі. За словами Гуменюк, дрони типу Shahed-131/136 були випущені, зокрема, по Одещині з напрямку Азовського моря з використання особливостей ландшафту.

У ніч на 4 травня росіяни скоїли чергову повітряну атаку на Київ, спрямувавши на столицю дрони-камікадзе типу Shahed і ракети. Повітряна тривога в місті тривала понад 3,5 години. У військовій адміністрації зазначають, що в повітряному просторі Києва силами ППО усі ворожі ракети та БПЛА були знищені.