Як підрив Кримського мосту вплине на лінію фронту: експерт дав відповідь

Спроможність російської армії утримувати Крим під питанням, вважає Сергій Згурець.

Вибухи на Кримському мосту були чітко спланованою операцією, яка істотно вплине на перебіг війни, тому що тепер армія РФ матиме логістичні проблеми.

Як розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець у етері Еспресо, українська сторона має можливість здійснювати такі удари по Кримському мосту, що не суперечить концепції української армії.

"Якщо падають мости фізично, то я думаю, що тут не лише про інформаційно-психологічну операцію, а й про дії, які впливають на логістику РФ на вкрай важливій ділянці. Зараз ми, як експерти, намагаємося визначити, яким чином це було зроблено. З одного боку є можливість завдання ракетних ударів, а з іншого боку була інформація, коли говорять про те, що, ймовірно, були використані морські дрони для підриву Кримського мосту", - зазначив він.

Згурець не схильний думати, що підрив був морськими дронами, тому що цей тип зброї не зміг би спричинити руйнування такого масштабу.

"Тому, у будь-якому разі, ми говоримо про те, що це силова операція, яка була скерована на обмеження логістики й постачання з РФ до Криму всіх речей, які пов'язані з окупацією. А з іншого боку - це суттєво впливає в перспективі на спроможність російської армії утримувати Крим і забезпечувати постачання на території, які РФ утримує в Запорізькій області", - наголосив він.

Згурець додав, що тепер окупанти будуть трасами доставляти боєприпаси, а це зайві 200-300 кілометрів дорогами, які теж ЗСУ можуть накривати вогнем.

"Тому, я це відношу до чітко спланованої операції, яка обмежує логістичні можливості російських угрупувань на тимчасово окупованій території України", - вважає експерт.

Вибух на Кримському мосту 17 липня - що відомо

Вранці 17 липня гауляйтер тимчасово окупованого Криму Сергій Аксьонов повідомив про "надзвичайну подію" - трапився вибух на Кримському мосту.

Окупанти перекрили під'їзди до Кримського мосту з боку Краснодарського краю після ранкових вибухів.

За даними ЗМІ, операцію з підриву Кримського моста влаштували СБУ та ВМС України.

Вас також можуть зацікавити новини: