Генерал СБУ розповів, кому було вигідно підірвати Кримський міст (відео)

Він переконаний, що Україна до цього не причетна.

Вибух на Кримському мосту може бути вигідний Федеральній службі безпеки Російської Федерації.

Таку думку висловив генерал-майор запасу СБУ, екс-заступник голови спецслужби Віктор Ягун в ефірі телеканалу Freedom.

Він заявив, що категорично не вірить в "український слід" у цій події.

"Треба просто дивитися правді в очі. Українські спецслужби, ЗСУ та й Україна взагалі не використовують методи терористичних організацій, а тут був проведений терористичний акт. Причому узгоджений, я так думаю, з органами державної влади", - сказав Ягун.

На його думку, заїхати на Кримський міст без огляду просто неможливо. Також генерал-майор не виключає, що за кермом вантажівки міг бути "смертник".

"Це точно не наші методи. І той факт, що поруч з вибухом стояв ешелон з паливом, теж говорить про те, що це могли бути узгоджені дії. І всі ці фактори говорять про те, що вибух швидше за все був використаний якимись російськими спецслужбами для внутрішніх розборок", - додав він.

Ягун зазначив, що раніше основною охороною і обороною моста займалися Збройні Сили РФ і Росгвардія, але після вибуху він перейшов під контроль ФСБ.

"Я думаю, що цей теракт був вигідний ФСБ, яка таким чином всю відповідальність переклала на Росгвардію і Збройні Сили РФ. І це такий "пас" у бік тих, кого зараз найбільш критикують, які фактично звинувачуються в провалі "спецоперації", - пояснив Ягун.

Також він припустив, що ФСБ хоче взяти кермо влади в свої руки і переформатувати "спецоперацію" в "контртерористичну операцію".

"Зараз в Росії з цим підривом мосту почалися якісь внутрішньовідомчі розбірки. І я думаю, що це тільки на руку Україні", - підкреслив Ягун.

Вибухи на Кримському мосту: деталі

8 жовтня на залізничній гілці Кримського моста почалася сильна пожежа, також обвалилася частина дорожнього полотна.

У Росії заявили, що на мосту вибухнула вантажівка, після чого спалахнув залізничний потяг з пальним. Повідомлялося про загибель трьох людей.

За словами джерела УНІАН у правоохоронних органах, підрив Кримського мосту був спецоперацією СБУ

Пізніше російські пропагандисти повідомили, що автомобільний рух по мосту було відновлено.

9 жовтня президент РФ Володимир Путін звинуватив спецслужби України у підриві Кримського мосту.

Вас також можуть зацікавити новини: