Генсек НАТО відреагував на звільнення Лимана ЗСУ й дав обіцянку Україні

Україну продовжать підтримувати союзники, підкреслив очільник Альянсу.

Звільнення Збройними силами України Лимана Донецької області свідчить про те, що українські воїни здатні відтіснити російських загарбників завдяки своїм навичкам та хоробрості й сучасній зброї від союзників.

Союзники продовжать підтримувати українську державу, розповів генсек НАТО Єнс Столтенберг під час інтерв'ю американському телеканалу NBC.

За його словами, Україна продовжить отримувати від союзників економічну й політичну підтримку, а також військове обладнання. Столтенберг додав, що така підтримка є найкращим способом допомогти Києву звільнити захоплені ворогом території.

"…ми бачили, що вони (ЗСУ - Ред.) змогли взяти нове місто, Лиман, і це показує, що українці домагаються прогресу, здатні відтіснити російські війська завдяки мужності, хоробрості, навичкам, але, звісно, і завдяки сучасній зброї, яку надають Сполучені Штати та інші союзники", - заявив генсек.

Контрнаступ ЗСУ та успіхи в різних областях - важливі новини

Армія України пішла у контрнаступ наприкінці серпня. 16 вересня президент Володимир Зеленський повідомив, що майже вся Харківська область була звільнена.

Пізніше з'явилася інформація, що бійці почали визволяти Луганську область, і загарбники опинилися в оточенні у Лимані.

2 жовтня стало відомо про звільнення й зачищення Лимана від окупантів.

Генштабу ЗСУ повідомляв, що станом на 2 число на нашій землі вже знищили близько 60 110 супротивників та, зокрема, 2 377 ворожих танків.

Довідка УНІАН. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну країни Заходу, зокрема, США й держави-члени Євросоюзу почали активно допомагати українській армії.

США вже надали нашій державі високоточне озброєння, у тому числі реактивні артилерійські системи HIMARS. 2 жовтня стало відомо, що Німеччина, Данія, та Норвегія заплатять за виробництво для України самохідних артилерійських установок Zuzana 2.

Вас також можуть зацікавити новини: