Кирило Сазонов поділився своїм баченням того, як набирати людей до лав ЗСУ / фото 93 ОМБр Холодний Яр

У питанні набору військових до лав Сил оборони ставку треба робити не на мобілізацію. Таку думку висловив військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов. 

"Мені здається, все ж ставку маємо робити не на мобілізацію, а на добровольців.  На рекрутів, щоб люди йшли до бригади. Я бачу, як це відпрацювали хлопці з "Азову", з 3-ї штурмової, з "Кракена" в ГУР", – пояснив він в ефірі телеканалу "Київ24". 

За словами військового, рекрутинг в Україні працює, добровольці йдуть. Але він наголосив, що люди хочуть йти у "конкретну бригаду, в яку вони вірять, знають, як вона працює, і на відому посаду". 

Відео дня

"Поганий дронщик – це не обовʼязково гарний піхотинець. Гарний технік, гарний водій танка – його теж треба брати саме на цю специфіку. У цьому напрямку зараз Міноборони і Генштаб працюють. Мені здається, досвід дуже вдалий. Я знаю багатьох людей, які не хочуть іти до ТЦК, але хочуть іти в конкретні бригади добровільно. Мені здається, так треба працювати", – резюмував Сазонов.

Мобілізація в Україні: це варто знати

Нещодавнє опитування дослідницької агенції Info Sapiens показало, що в Україні 35% придатних до служби чоловіків серед тих, хто не має броні та ще не служить, готові мобілізуватися, коли надійде повістка.

Тим часом заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко повідомила, що через два місяці після підписання президентом закону про мобілізацію (після його ухвалення у Верховній Раді) в Україні запрацює електронний кабінет для військовозобов'язаних, призовників та військовослужбовців.

Вас також можуть зацікавити новини: