"Можливо, росіяни повірили?": експерт вказав на цікавий момент з ракетними атаками РФ

Раніше вийшов матеріал Washington Post з посиланням на дані американської розвідки про те, що наприкінці травня українська ППО залишиться без ракет.

Росія за місяць випустила по території України 566 ракет та дронів. Військовий експерт Михайло Самусь пояснив активність окупантів та розповів, чому РФ вдалася до такого терору саме зараз.

В ефірі 1+1 він заявив, що насправді така кількість ракет - не дуже велика за місяць, якщо оцінювати промислові спроможності Росії. Самусь каже, що над ударами по Україні працюють дві країни - Росія та Іран, вони використовують "Шахеди" та ракети. 

"При цьому ракет, якщо взяти чесно, небагато: 10-15-20 штук за раз. Тобто так вони довго можуть нас тероризувати. Насправді ці дії мають кілька цілей", - каже експерт.

У цьому контексті він згадав статтю Washington Post, в якій йшлося про те, що наприкінці травня українська ППО залишиться без ракет:

"Можливо, росіяни в це повірили? Бо ця публікація була з посиланням на витоки в американській розвідці. І росіяни зробили все, щоб перевірити: "А може, закінчаться?".

Та, продовжив Самусь, у матеріалі йшлося про радянські системи ППО, а у нас зараз працюють західні, й тому після останніх новин про нові пакети допомоги, там багато систем протиповітряної оборони. 

Росія атакує Україну ракетами попри заяви про їхній дефіцит

У Повітряних силах ЗСУ заявляли, що росіяни з вересня по лютий витратили понад 800 балістичних ракет. У Генштабі заявляють, що з початку повномасштабного вторгнення до України РФ використала щонайменше половину запасу зенітних ракет дальнього радіусу дії. 

З'явилася інформація, що Російська Федерація збирається поставити на конвеєр нові ракети Х-50, виробництво яких до цього часу вважалося неможливим. Робоча назва цих ракет – "Оріон".

У травні росіяни здійснили близько 20 атак на Україну, запускаючи дрони-камікадзе та ракети.

Перші два дні червня окупанти запускали теж ракети по території нашої країни: 1-го числа по столиці випустили 10 балістичних ракет, їх збили; 2-го - крилаті ракети Х-101/Х-555 та дрони Shahed-136/131. 

Вас також можуть зацікавити новини: