Росія атакує Київ та область / фото ua.depositphotos.com

В ніч проти четверга, 1 червня 2023 року, в Києві та багатьох областях України оголосили повітряну тривогу. У столиці та Київській області лунали вибухи – працювала ППО.

"Жителі Київщини! Загроза ракетної атаки! У регіоні вже працюють сили ППО. Закликаємо не знімати роботу наших захисників та не викладати в мережу! Подбайте про власну безпеку – перебувайте в укриттях до відбою або дотримуйтеся правила "двох стін", – повідомили у Київській ОВА. 

Роботу ППО підтвердили і в Київській міській військовій адміністрації, а також мер столиці Віталій Кличко.

Відео дня

"Серія вибухів у місті. Працює ППО. Будьте в укриттях!" – написав він у Телеграм.

Оновлено 03:19: Віталій Кличко повідомив про виклик із Дніпровського району міста. Туди попрямували відповідні служби.

Пізніше у КМВА уточнили, що, попередньо, внаслідок падіння уламків у Дніпровському районі столиці загорівся автомобіль. Інформація про постраждалих з'ясовується.

Натомість у Деснянському районі Києва, попередньо, є пошкодження однієї з поліклінік міста.

Оновлено 03:23: Кличко також повідомив про виклики у Деснянському та Дніпровському районах. За його словами, у Дніпровському уламки впали на проїжджу частину.

"Іще кілька викликів в Деснянському районі. На одній з вулиць горить автівка на проїжджій частині дороги", – заявив він у наступному повідомленні.

Оновлено 03:32: Віталій Кличко повідомляє про одного госпіталізованого у Дніпровському районі столиці.

Оновлено 03:40: У Дніпровському районі госпіталізували вже двох постраждалих. 

Тим часом у КМВА уточнили інформацію щодо Деснянського району:

"Попередньо, ушкодження уламками поліклініки. Без займання. Також уламками пошкодило прилеглий будинок – вибухом вибило вікна. Пожежі немає. Інформація щодо постраждалих уточнюється", – йдеться у повідомленні.

Оновлено 03:45: У КМВА оновили допис щодо наслідків атаки у Деснянському районі. 

"На жаль, є постраждалі. За попередньою інформацією, одна людина загинула, ще 3 отримали поранення різного ступеню тяжкості", – заявили в адміністрації.

Наслідки атаки на Київ / фото КМВА

Оновлено 03:58: У КМВА також опублікували фото пошкодження багатоповерхового житлового будинку у Деснянському районі Києва.

Пошкоджений багатоповерховий будинок / фото КМВА

Крім того, зросла кількість загиблих. За попередніми даними, у Деснянському районі Києва загинули троє людей, четверо - поранені, уточнили в КМВА.

Оновлено 04:14: Віталій Кличко повідомив, що двоє загиблих – діти. У Деснянському та Дніпровському районі госпіталізували вже 7 людей.

Оновлено 04:26: Поранених у Дніпровському та Деснянському районах, за даними медиків, наразі 14 людей. 9 осіб госпіталізували, 5 – отримали допомогу на місці, заявив Кличко.

Оновлено 04:30: У КМВА повідомили, що загиблим дітям було орієнтовно  5-6 та 12-13 років. Інформація уточнюється.

Оновлено: 04:41: У КМВА показали наслідки падіння уламків у Дніпровському районі Києва.

Оновлено 04:56: Такий вигляд зараз має поліклініка, яка постраждала під час російського удару. Фото опублікувала прес-служба КМВА.

Поліклініка в Києві після атаки з боку РФ / фото КМВА

Оновлено 05:03: "Ця атака пов’язана із застосуванням агресором ймовірно, оперативно-тактичних ракетних комплексів наземного базування. Тому ракети на Київ полетіли не з літаків. Попередньо, це були крилаті ракети та балістичного типу (остаточно кількість та тип зброї визначать Повітряні сили). За наявною інформацією, усі виявлені повітряні цілі були знищені силами і засобам нашої протиповітряної оборони. На жаль, від падіння уламків є жертви та руйнування", – заявив начальник КМВА Сергій Попко.

За його словами, у Деснянському районі столиці уламки впали на поліклініку, та на прилеглий багатоповерховий будинок. Внаслідок чого, попередньо, 3 людини загинуло, ще до 10 отримали поранення.

В Дніпровському районі уламками пошкоджено житловий будинок, зафіксовано займання припаркованих авто, падіння уламків на проїжджу частину. Є потерпілі. Усім надана медична допомога. 

Оновлено 05:21: У Дніпровському районі зафіксовано пошкодження трубопроводу гарячого водопостачання. На місце виїхала аварійна бригада.

Пошкоджено трубопровід гарячого водопостачання в Дніпровському районі / фото КМВА

Оновлено 05:53. У КМВА підбили попередні трагічні підсумки нічної атаки ракет російських окупантів на Київ.

У Деснянському районі загинули троє людей, з них двоє дітей (вік 5-6 та 12-13 років). При цьому семеро госпіталізовано, а ще двом допомогу надали на місці.

Ушкодження отримав житловий будинок – вибиті вікна та двері. Вибуховою хвилею зірвало балкон. Крім того, зафіксовано падіння уламків на дитячу поліклініку, уламками пошкоджено дві школи – вибито вікна та двері, пошкоджено дільничний пункт поліції, внаслідок падіння уламків на дитячий садок вибуховою хвилею винесло вікна.

У Дніпровському районі троє постраждалих, двох із них госпіталізовано.

В одному з будинків внаслідок падіння уламків, що горять, виникло сильне задимлення, а вибуховою хвилею вибило вікна. Також упали уламки на адмінбудівлю, є пошкоджені припарковані авто – кілька одиниць транспорту згоріли та зафіксовано падіння уламків у дворах будинків, на проїжджій частині, зелених зонах.

У Дарницькому районі в одному із будинків житлового сектору через падіння уламків вибуховою хвилею вибило вікна. Крім цього, пошкоджено трубопровід гарячого водопостачання, уламки впали на нежитлову будівлю, через що сталася руйнація на першому поверсі, а також зафіксовано падіння уламків у дворах будинків на проїжджій частині.

Оновлено 7:15. У КГВА уточнили інформацію щодо загиблих та постраждалих у Києві внаслідок нічної атаки росіян.

У Деснянському районі 3 загиблих, із них дитина 2012 року народження. При цьому 10 людей травмовано, з них одна дитина.

У Дніпровському районі 2 особи отримали травми.

Таким чином, всього 3 загиблих, з них 1 дитина і 10 осіб травмовані, з них 1 дитина.

Оновлено 7:30. В Києві знову оголошено повітряну тривогу. Також "почервоніли" деякі області.

Атаки РФ на Київ

У травні російські загарбники атакували Київ 17 разів. Три атаки припали на одну добу. 

В ніч проти 30 травня росіяни вчергове атакували столицю дронами. Тоді постраждали 11 осіб, також загинула жінка. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що загибла вийшла на балкон подивитися, як збивають дрони.

Під час тієї атаки на підступах до Києва та у небі над столицею було знищено 29 ударних дронів "Shahed-136/131" з 31, які випустила Росія. Такими даними поділилися в Повітряних силах ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: