На Харківщині росіяни вбили шестирічну дівчинку та її дідуся

Вдень окупанти вдарили КАБами по місту Купʼянськ.

Сьогодні російські окупанти обстріляли керованими авіабомбами селище Великий Бурлук Куп'янського району Харківщини. Про це повідомила поліція Харківської області.

В повідомленні сказано, що о 16:50 до поліції надійшла інформація про обстріл.

"Внаслідок обстрілу загинув 48-річний чоловік, його шестирічна онука отримала тяжкі поранення, від яких померла", - йдеться в повідомленні.

На місце події працюють слідчо-оперативна група, криміналісти та вибухотехніки. 

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба в Telegram також повідомив, що мати цієї дитини у важкому стані.

Він також повідомив, що є влучання на території залізничного вокзалу. 

"Також вдень окупанти вдарили КАБами по місту Купʼянськ. Влучили поряд з кафе, поранення отримали пʼятеро людей. Ще двоє людей – загинули", - написав він.

Ситуація на Харківщині - деталі

26 лютого начальник прес-служби Оперативно-стратегічне угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця" - офіцер Збройних сил України Ілля Євлаш зазначав, що російські окупанти підтягують до Куп'янська багато техніки та піхоти, ситуація досить складна. На Харківському напрямку для ворога основним населеним пунктом залишається Куп'янськ - туди він продовжує підтягувати всі свої сили, резерви. На цьому напрямку в нього досить багато різної техніки та особового складу.  При цьому наголосив, що окупанти масово застосовують для обстрілу КАБи, свої Су -34, Су-35. За його словами, ситуація дуже складна, противник, не шкодуючи, застосовує свою техніку, піхоту.

Вас також можуть зацікавити новини: