На півдні ЗСУ знищили "Бук", мінометний комплекс "Сані" та ворожий склад

Суттєве ураження нанесено Антонівському мосту, також підтверджено вагомі пошкодження мосту через Каховську ГЕС.

За минулу добу на півдні українські військові ліквідували 17 окупантів, ворожу техніку та склад з боєприпасами.

Про це у Facebook повідомив спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

"Обстановка в нашій операційній зоні стабільно напружена, але контрольована. Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони, не має змін ані в складі сил, а ні в їх позиціях. Скутий на суходолі, противник зосереджений на дистанційних обстрілах та авіаційних ударах", - зазначив він.

Зокрема, гелікоптерами та штурмовою авіацією ворог 8 разів атакував українські позиції вздовж лінії зіткнення - без втрат.

"Натомість, наші авіаційні удари по опорному пункту, районах зосередження живої сили, озброєння та техніки, складах боєприпасів та по засобах протиповітряної оборони окупантів, мали переконливий результат. У поєднанні з виконанням вогневих завдань ракетно-артилерійськими підрозділами забезпечено втрати ворога в кількості 17 рашистів, 1 зенітно-ракетного комплексу "Бук", 1 буксированого мінометного комплексу "Сані" 120 мм калібру, 5 одиниць автомобільної та броньованої техніки", - розповів спікер командування.

Він наголосив, що суттєве ураження нанесено Антонівському мосту, також підтверджено вагомі пошкодження мосту через Каховську ГЕС та знищено склад ворожих боєприпасів в Каховці.

Раніше експерт назвав причину вибухів на окупованих територіях півдня України.

Вас також можуть зацікавити новини: