Військовий експерт спрогнозував, на скільки Росії ще вистачить ракет

Він стверджує, що російські окупанти вже бережуть ракети.

Коли у Росії почне не вистачати технологій для поновлення ракетного запасу, обстрілів стане менше. З  виробництвом гіперзвукової зброї та високоточної зброї у них будуть проблеми.

Про це в інтерв’ю УНІАН заявив керівник центру військово-політичних досліджень Олександр Мусієнко.

"Коли у них закінчаться запаси для виробництва, сектор ВПК з виробництва ракет почне дедалі деградувати. За деякими програмами він вже зараз надзвичайно зменшується. Думаю, в перспективі зменшиться ще більше", - прогнозує експерт. 

За словами Мусієнка, поки що запаси є, і росіяни намагаються їх використовувати. Як надовго вистачить цих запасів, залежить від інтенсивності обстрілів.

"На кілька тижнів, думаю, вистачить. А далі будуть серйозні проблеми. Як я вже сказав, запаси ракет будуть поступово вичерпуватись. А технології для виробництва нових чи модернізації існуючих їм вже "відрізають", - пояснює керівник центру військово-політичних досліджень.

Він додав, що окупанти вже бережуть ракети. Адже там, де заводять свої сили ППО, вони намагаються не використовувати високоточні ракети. 

"Росіяни залітають в наш повітряний простір і завдають ударів авіабомбами, які є набагато дешевшими й не вимагають високих технологій. І також там, де можуть, використовують "Точки-У", а не "Іскандери", - підсумував Мусієнко.

Раніше українська розвідка навела докази того, що "сучасні" російські крилаті ракети оснащені електронікою, розробленою в 60-х роках минулого століття.

Вас також можуть зацікавити новини: