Експерт спрогнозував, чи зможе російська армія влітку оточити Харків

Мусієнко вважає, що росіяни намагатимуться розтягнути українські сили.

Військовий експерт Олександр Мусієнко вважає, що Росії навряд чи вдасться здійснити влітку новий наступ на Харків і взяти місто в оточення.

На його думку, окупанти зосередяться на Донбасі і головні зусилля ворог сконцентрує на тих напрямках, що і зараз - Авдіївка і Часів Яр, пише РБК-Україна.

Він упевнений, що Харків і Вугледар стануть допоміжними або відволікаючими. Таким чином, росіяни намагатимуться розтягнути українські сили.

"Саме тому я думаю, що основне угруповання буде діяти в Донецькій і Луганській областях. Припускаю, що будуть бої та обміни ударами вздовж кордону між Харківською та Бєлгородською областями. Але Росії не вдасться взяти Харків в оточення, а тим більше захопити його", - пообіцяв Мусієнко.

Війна в Україні - наступ на Харків

Зараз російській загарбницькій армії не вистачає ресурсів для великого наступу на Харків, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, у російських військ просто немає ресурсів для цього. Останні удари авіаційними бомбами експерт пояснює спробою тероризувати мирне населення. "Мета - залишити Харків без світла, води і повністю зруйнувати інфраструктуру", - сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: