Коваленко не вважає, що РФ може зараз піти на Харків /  Скриншот

Наразі російській загарбницькій армій бракує ресурсів для великого наступу на Харків, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, у російських військ просто немає ресурсів для цього. Останні удари авіаційними бомбами експерт пояснює намаганням тероризувати мирне населення. "Мета - залишити Харків без світла, води і повністю зруйнувати інфраструктуру", - сказав він і інтерв'ю РБК.

Згідно з аналізом американського Інституту вивчення війни, прогнозований великий наступ росіяни можуть провести лише на одному оперативному напрямку - на заході Донецької області.

Відео дня

Коваленко вважає, що загарбники навряд відмовляться від найбільш пріоритетних напрямків на Куп'янськ та Часів Яр. Водночас лінія від Мар'їнки до Вугледару із виходом у західну частину регіону знаходиться на третьому місці їхнього списку пріоритетів, на яких РФ зосередяться у другому півріччі.

Про наступ можна буде говорити після перегрупування окупаційних військ, поновлення боєздатності підрозділів, а також накопичення та формування ресурсів. Коваленко запевняє, що зараз про це мова не йде.

"Ми бачимо, як вони на своїй території намагаються створити кілька формувань, наприклад, 44-й армійський корпус. Однак поки що не вдається, не вистачає ані людського ресурсу, ані техніки. Можна сказати, що підготовка, умовно, на початковому етапі, та й то відбувається з не найкращими показниками", - пояснив Коваленко.

Новий наступ РФ: останні новини

Нагадаємо, у нещодавньому інтерв'ю президент України Володимир Зеленський попередив, що російський великий наступ може початися вже найближчими місяцями.

Він підкреслив, що українська армія потребує допомоги від партнерів, щоб мати змогу захиститися від окупаційних військ.

Вас також можуть зацікавити новини: