Росія провалила наступ на Київ з кількох причин, повідомив генерал / фото УНІАН

Наступ військ Російської Федерації на Київ провалився, зокрема, через те, що він вівся похідним маршем.

Війська РФ під час наступу не були розосереджені і йшли колонами, розповів генерал армії у відставці Віталій Радецький в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, яке було опубліковано в YouTube.

"...яким треба бути дилетантом, щоб в колонах, похідним маршем вести наступ? Це ж класика, ви розумієте? У колонах йдуть, похідним маршем, не розосереджені ... яка була впевненість психологічна. Ну, те, що війська не знали, куди вони йдуть, ви самі чули... і плюс ще одне слово - спеціальна операція - адже війна і спеціальна операція - це дві різні речі...", - зазначив співрозмовник.

Відео дня

Експерт зазначив, що "спецоперація" - це швидкий захід, а війна - затяжний.

"...спецоперація - є спецоперація - провели її, ось це оперативно зайшли, Київ - змінили владу, швиденько раз-два - призначили своїх представників і все, і на цьому кінець. Війна - це зовсім інше. Це затяжний захід", - сказав Радецький.

Співрозмовник додав, що супротивник також припустився помилки з висадкою десанту в Гостомелі.

"...Для чого в оперативному мистецтві висаджується десант? Для з'єднання з військами - десь попереду щось мало бути, і вони назустріч йдуть, розумієте, їм. А що в Гостомелі, які війська були попереду? Практично ніяких...", - пояснив він.

Нагадаємо, війська Росії вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого. Влада РФ назвала війну в Україні "спецоперацією", зокрема, для "денацифікації" українців.

Ворог спочатку бомбив військові об'єкти, зокрема, намагався захопити аеропорт у Гостомелі та прорватися до Києва. Гостомельський аеропорт відбили у противника. Ворогові також не вдалося взяти під контроль столицю України.

Наприкінці квітня столична влада попередила, що в місто ще рано повертатися.

Вас також можуть зацікавити новини: