Наступ на півдні: Арестович озвучив втрати армії РФ за перші чотири доби (відео)

Він повідомив про звільнення кількох населених пунктів.

Тільки за перші чотири доби військової операції ЗСУ на півдні України російська армія втратила понад півтори тисячі солдатів убитими і пораненими.

Про це заявив радник офісу президента України Олексій Арестович у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним.

Він підтвердив, що українська армія звільнила Високопілля, однак це не єдиний звільнений населений пункт. Спочатку цю інформацію повинні повідомити в Генеральному штабі.

"Я знаю, що взяли ще три", - зазначив він.

Також ЗСУ взяли в полон понад 10 солдатів зі складу "армії "ДНР". За його даними, зараз росіяни намагаються утримати Новопетрівське.

За словами Арестовича, зараз мова йде про те, щоб "рознести в нуль" ворожу логістику і тилові запаси.

Також він прокоментував слова одного з високопоставлених військових про те, що російське угруповання знаходиться в оперативному оточенні.

"Оперативне оточення це завжди приємно, це близько 20 тисяч російських військових знаходяться на правому березі без особливої можливості взаємодії з великої землі. Вони через поромні переправи якось намагаються, але це все під вогневим контролем дуже швидко виявляється і знищується", - сказав Арестович. 

Також він зазначив, що окупанти під загрозою розстрілу заборонили місцевим жителям переправлятися з берега на берег. Вони бояться навідників і дуже поспішають.

"Через 3-4 тижні стане зовсім цікаво, тому що темпи витрачання боєприпасів і матеріальних засобів там сильно перевищують будь-які можливості постачання", - зазначив він.

Арестович каже, що зараз російське командування перекидає туди "все, що можна переправляти". 

"Цьому угрупованню тисячі 4 тонн вантажу потрібно на добу, щоб нормально себе почувати. Я не думаю, що вони пропускають хоча б тисячу", - сказав він.

"За деякими даними, втрати за перші чотири доби операції у російської армії понад півтори тисячі убитими і пораненими. А за цей час спливло ще дві доби", - зазначив радник ОП.

Раніше українські військовослужбовці опублікували відео зі звільненого від російських окупантів Високопілля.

Вас також можуть зацікавити новини: