ЗСУ наступають на півдні України / фото сили ТРО

ЗСУ продовжують рухатися вперед у Херсонській області на півдні України. У четвер, 13 жовтня, українські захисники дали жорстку відсіч росіянам, які спробували вирватися у наступ.

Про це розповів радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

"Сьогодні недалеко від Давидова Броду окупанти намагалися провести контрнаступальні дії танками, але отримали дуже жорстку відсіч: танки знищені, рашистам довелося відкотитися навіть глибше. Тобто їх всі спроби завалилися", - заявив він.

Також Хлань додав, що за останню добу ЗСУ знищили п'ять польових складів росіян на правому березі Дніпра, а українська артилерія точним ударом ліквідували дуже велику кількість окупантів у селі Токарівка.

Крім того, радник голови ОВА заявив, що херсонський колаборант Кирило Стремоусов бреше про те, що у них "все добре" і "під контролем". За словами Хланя, йому вже ніхто не вірить, навіть його найближче оточення, яке збирається тікати, вже евакуюючи свої сім'ї:

"Окупанти вже свої сім'ї повивозили з Нової Каховки та міста Херсона. Фактично розуміють, що втриматися тут вони не зможуть".

ЗСУ наступають на півдні: останні новини

Як повідомила 13 жовтня начальник прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, ЗСУ продовжують відтісняти ворога до правого берега Дніпра і тримати контроль над переправами. Окупанти тим часом намагаються налагодити альтернативні переправи-зводять понтонні мости.

За даними Оперативного командування "Південь", за минулу добу вдалося українським бійцям вдалося знищити 36 рашистів, п'ять складів з боєприпасами та нанести 14 ударів по ворожій системі ППО.