Американський історик пояснив, чому НАТО вступить у війну проти Росії

Фельштинський також прогнозує агресію РФ у Молдові.

НАТО буде змушене вступити у війну проти Росії - диктатор Путін не залишає Альянсу іншого виходу своїми агресивними діями.

Таку думку висловив американський історик російського походження Юрій Фельштинський в інтерв'ю Олесі Бацман.

"Я бачу досить стрімкий розвиток подій, який зобов'язаний привести до входження НАТО в цю війну як НАТО, не як просто окремо взяті держави, які допомагають Україні зброєю, там, грошима", - сказав він.

За його словами, майбутнє рішення НАТО про вступ у війну буде продиктоване саме діями Путіна.

"Не тому, що НАТО мріє в цю війну увійти, ні. НАТО мріє, щоб ця війна ні в якому разі не розширювалася за межі України", - пояснив історик.

Він також прогнозує, що Путін може почати війну проти Молдови до завершення агресії в Україні. 

"Я думаю, що Путін почне бойові дії проти Молдови ще до того, як він закінчить - з його точки зору - "військову операцію" в Україні, тому що він там ніколи не закінчить у вас. Він не може захопити Україну, у нього немає на це сил", - сказав він.

"Це як би він буде робити із завзятістю і жорстокістю, але сил перемогти Україну у нього немає, але сили почати війну в Молдові у нього достатньо, там вже, власне, його війська в Придністров'ї стоять і там російське населення, давно паспорти видаються, щоб спровокувати потім військовий конфлікт. А після цього Путін пред'явить ультиматум про вихід східноєвропейських держав, що увійшли до НАТО після 1991 року, з НАТО", - вважає Фельштинський.

Раніше президент США і керівництво НАТО неодноразово заявляли, що Альянс не має наміру брати участь у війні проти Росії і відправляти свої війська в Україну.