Медійна активність Кадирова не подобається Путіну - ЗМІ / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін відверто роздратований діяльністю глави Чечні Рамзана Кадирова і його військ на тлі невдач російської армії в Україні.

Про це пише Kit - проект колишніх журналістів видання "Медуза".

За словами співрозмовників видання, спочатку Кремлю подобалася діяльність "кадирівців" в Україні і він публічно хвалив їх за "мужність". Однак, останнім часом Путін роздратований медійною активністю Кадирова і його підрозділів, що частково обумовлено загальним інформаційним фоном від невдач і поразок російської армії в Україні.

Відео дня

Невдоволення Путіна, зазначає видання, підживлюють також представники російської армії та керівництво спецслужб. Російські військові нібито роздратовані тим, що кадирівські війська особливо не відзначилися в боях, але в медіа просувають образ себе як більш хоробрих і вмілих бійців в порівнянні з іншими підрозділами. 

Російські спецслужби побоюються, що Кадиров поводиться занадто розгнуздано й агресивно, зазначає Kit.

За словами джерела видання в АП РФ, нинішня активність Кадирова пов'язана з його "достатньою самостійністю" - він може словесно атакувати чиновників середньо - вищої ланки, не переступаючи межі - наприклад, фізичних загроз. Високопоставлених персон РФ він чіпати не наважиться, припускає неназване джерело.

Ще одне джерело, близьке до Кремля, говорить, що такий стан справ російському режиму зручний.

"[Кадиров] це такий "поганий хлопець". Чиновники завжди можуть вказати, що він говорить від своєї особи, що це такий особливий регіон, але не політика країни в цілому. Якщо градус позиції Кадирова збігається з офіційною позицією, як це було на початку війни, - це йому в плюс. Він хотів би, щоб таких збігів було більше, але настрій [Путіна] часто не відчуває", - розповів він.

Як відомо, "кадирівці" під час перебування на окупованих територіях України вчиняли та продовжують вчиняти воєнні злочини та злочини проти людяності. Про це свідчать численні свідчення постраждалих, а також відео в соцмережах, що викладаються самими окупантами.

Сьогодні радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко повідомив, що до міста увійшла велика група "кадирівців".