Нічна ракетна атака по Україні: Гуменюк пояснила мету окупантів

За її словами, загарбники намагаються шукати слабкі місця України, але безрезультатно.

Російські окупанти вишукують слабкі місця задля власної результативності, запускаючи ракети по Україні. Поки успіху загарбники не мають.

Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Ворог продовжує використовувати пошукову роботу в тактиці щодо максимального ураження. Вони вишукують те, що додасть їм натхнення, додасть результативності, але поки що їх пошуки абсолютно порожні. Вони намагалися атакувати з різних напрямків, використовуючи авіацію і обходячи наші системи протиповітряної оборони, зокрема на півдні. Знову використовували тимчасово окуповану територію Херсонщини, щоб провести ракети максимально довгим шляхом непоміченими і недосяжними, але їх все одно наздогнали, судячи зі звіту Повітряних сил", - зазначила Гуменюк.

За її словами, українська ППО "не працювала цієї ночі в сенсі вибуховому, але працювала пильнуючи". Після відбою тривог в усій Україні сирена знову звучала на Одещині у зв'язку з активністю невідомих безпілотників.

"Цілком ймовірно, що ворог з моря намагається розвідати ситуацію і зробити висновки для майбутніх цілей", - сказала вона.

Ракетна атака 23 червня - що відомо

У ніч на 23 червня у багатьох областях України було оголошено повітряну тривогу. У Хмельницькій області чули вибухи. У ЗСУ попереджали, що у Запорізькій та Дніпропетровській областях була загроза застосування ворогом безпілотників типу Shahed з південного напрямку. 

Вранці стало відомо, що ворожа авіація здійснила пуски з району Каспійського моряблизько опівночі, було запущено 13 крилатих ракет Х-101/Х-555. Як повідомили Повітряні сили Збройних сил України, всі ворожі крилаті ракети було знищено, більшість з них ліквідовані в Хмельницькій області. 

Вас також можуть зацікавити новини: