Нічна атака Росії: в повітряних силах відзвітували про результати роботи

Загалом окупанти застосували понад 30 безпілотників.

Російські окупанти під час нічної атаки на українські міста випустили 33 "шахеди". Силам протиповірятної оборони вдалося знищити 25 ворожих безпілотників.

У ніч на 7 вересня 2023 року російські окупанти атакували Сумщину та Одещину кількома групами ударних БпЛА типу Shahed-136/131 з північного, південно-східного та південного напрямків, а саме Курськ, Приморсько-Ахтарськ – РФ та мис Чауда в тимчасово окупованому Криму.

"Усього зафіксовано пуски 33 "шахедів", в основному – у напрямку південних районів Одеської області. За результатами бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною Сил оборони України, знищено 25 Shahed-136/131", - йдеться у повідомленні Повітряні сили ЗСУ.

Російські атаки на Одескьку область - останні новини

Останнім часом російські терористи активно атакують ударними дронами південні регіони України, зокрема Одеську область, маючи на меті знищити портову інфраструктуру регіону. В ніч на 6 вересня дрон влучив енергетичний об’єкт на Одещині. Пошкоджено лінії електропередач. 

Сьогодні близько опівночі Повітряні сили ЗСУ повідомили, що група ударних БпЛА прямує з акваторії Чорного моря в напрямку Ізмаїльського району. Також є загроза для Приморського.

Повітряна тривога була згодом оголошена у низці областей України: в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Полтавській та Сумській областях.

Речник Української добровольчої армії – Південь, голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук повідомив через деякий час, що в Ізмаїльському районі Одещини продовжується бойова робота сил ППО та інших підрозділів.

Вас також можуть зацікавити новини: