Сили оборони України за добу завдали кілька потужних ударів по позиціях росіян / фото УНІАН

Сили оборони України за поточну добу вразили район зосередження артилерії та склад боєприпасів противника.

"Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за поточну добу вразили 5 пунктів управління, 8 районів зосередження особового складу, район зосередження артилерії та склад боєприпасів противника", - повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

Відео дня

Також зазначається, що росіяни завдають ракетних та авіаційних ударів та обстрілюють позиції Збройних сил України та населені пункти вздовж лінії зіткнення.

"Протягом доби противник завдав 2 ракетних та 3 авіаційних удари, а також здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах вздовж лінії зіткнення", - сказано в повідомленні.

У Генштабі зазначають, що вчергове ударів зазнали об’єкти цивільної інфраструктури міст Куп’янськ, Золочів та Очаків. Також зберігається загроза ворожих ракетних ударів по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури по всій території України.

Також у Генштабі повідомляють, що на Куп’янському напрямку противник веде оборону і здійснив обстріли ряду населених пунктів Харківської та Луганської областей.

"На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони 30 населених пунктів", - повідомляє Генштаб.

В повідомленні сказано, що на Новопавлівському напрямку ворог обороняється, здійснив артилерійські та мінометні обстріли позицій ЗСУ поблизу населених пунктів Вугледар, Новосілка, Пречистівка і Золота Нива Донецької області.

Також на Запорізькому напрямку вогневого ураження зазнали райони 22 населених пунктів, а також окупанти задіяли авіацію для ударів по районах Малих Щербаків та Степового.

"На Херсонському напрямку ворог веде оборонні дії. Здійснив танкові та артилерійські обстріли районів 17 населених пунктів. Серед них - Качкарівка, Монастирське, Новоберислав, Берислав, Львове, Іванівка, Новотягинка, Інженерне, Придніпровське і Антонівка Херсонської області та околиці міста Херсон", - повідомляє Генштаб.

Втрати Росії в Україні

Як повідомляв УНІАН, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого українські військові ліквідували понад 93 тисячі російських окупантів.

Крім того, РФ втратила 2 тисячі 937 танків (2 за добу), 5 тисяч 911 бойових броньованих машин (2 за добу), 1 тисячу 925 артилерійських систем (2 за добу), 395 реактивних систем залпового вогню, 211 засобів протиповітряної оборони, 281 літак, 264 вертольоти.