Ситуація в Харкові напружена / t.me/pgo_gov_ua

Почалася нова доба протистояння захисників Харкова та області російським окупантам. Ворог не припиняє обстрілів міста й регіону.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається у Харкові та області сьогодні, 22 квітня 2022:

21:36 Двоє людей загинули, 19 поранені внаслідок обстрілів Харківщини 22 квітня, повідомляє Харківська обласна військова адміністрація. Окупанти нанесли 56 ударів з артилерії, реактивних систем залпового вогню та мінометів. У Харкові під удар потрапили Салтівка, Олексіївка, селище Жуковського, П’ятихатки, ХТЗ, в області — Коротич, Барвінкове, Чугуївщина.

Відео дня

21:15 В Ізюмському районі знайшли тіла ще двох закатованих та спалених мирних жителів – прокуратура. Сьогодні, 22 квітня, після звільнення від окупантів села Гусарівка Ізюмського району у підвалі одного з будинків знайшли трупи двох людей – чоловіка та жінки.

21:00 Група Сил спеціальних операцій ЗСУ на місці підриву мосту в Харківській області, яким йшла колона вс рф.

19:51 У Харкові чути вибухи. Все в укриття.

18:57 СБУ на Харківщині затримала агентку РФ, яка здавала позиції ЗСУ. Контррозвідка спецслужби на Харківщині викрила та затримала громадянку України, яка працювала на представників спецслужби РФ. Оперативники встановили, що 29 річна українка прибула до Харківської області з тимчасово-окупованої території України. Вона передала координати та допомогла ворогу скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торгівельних об’єктах та по житлових кварталах у центрі міста. Внаслідок ракетних обстрілів скоригованих інформаторкою є загиблі та поранені.

18:34 Оперативне зведення Генштабу на вечір 22.04.2022: На Слобожанському напрямку окупанти силами підрозділів зі складу 6 загальновійськової армії, балтійського та північного флотів продовжують часткове блокування міста Харкова, намагаються вогняне ураження підрозділів наших військ та об'єктів критичної інфраструктури. На Ізюмському напрямку противник проводить повітряну розвідку позицій наших військ з метою визначення можливих напрямів наступу. Для поліпшення тактичного становища підрозділів противник намагався вчиняти наступальні дії за напрямами населених пунктів Заводи та Дібрівні, успіху не має.

17:37 У Харкові ракети прилетіли до одного з найбільших ТЦ. Попередньо, без жертв.

17:22 Щонайменше п’ять пожеж спалахнули за минулу годину у північно-східних районах Харкова внаслідок російських обстрілів. Палають квартири у житлових багатоповерхівках, а також торговельні ряди на одному з місцевих ринків. Обстріли району не припиняються від ночі, розповідають місцеві жителі.

16:50 Сьогоднішній приліт за складами під Харковом. Сам момент також потрапив у кадри камери спостереження. На жаль 1 особа загинула, 6 травмовано.

16:24 Внаслідок обстрілу Коротича пошкоджені склади, згоріли вантажівки, один загиблий, шестеро поранених — повідомляє прокуратура Харківщини.

16:00 Під Ізюмом був бій, окупанти зробили спробу прорвати оборону наших військ.

15:52 "Нова пошта" не прийматиме посилок у напрямку Харкова 23 та 24 квітня.

15:44 Найбільша активність окупантів спостерігається в напрямку Ізюм-Барвінкове, в районі вузлової залізничної станції "Попасна", Сєверодонецького урбанізованого району, міста Маріуполя та на ділянці дороги Запоріжжя-Донецьк — речник Міноборони Олександр Мотузяник.

15:39 Харківщина отримала додаткову партію з 500 бронежилетів та 500 касок.

15:15 ЗСУ знищили три системи реактивного залпового вогню та систему протиповітряної оборони російських окупантів у Харківській області.

15:10 СБУ закликала українців бути особливо обережними під час святкування Великодня, тому що росіяни можуть влаштувати провокації.

13:32 Озеленювальні підприємства продовжують висадку квітів по всіх куточках міста. Нині прикрашають символ української мови та писемності у кольори державного прапора. Також поза увагою не залишаються віддалені від центру міста райони. Ми завжди тримали "марку" квітучого міста України, і цей рік не стане винятком!

13:17 У Харківській області ЗСУ знищили 3 одиниці РСЗВ та систему ППО.

13:01 П'ятеро людей зазнали поранень у селищі Коротич під Харковом: внаслідок обстрілу російськими військами там спалахнула масштабна пожежа на одному з підприємств. Людей доправили до лікарні, загрози їхнім життям немає, повідомив Cуспільному директор Центру екстреної меддопомоги регіону Віктор Забашта.

 

12:47 Правоохоронці Харківщини продовжують роботу з притягнення до відповідальності зрадників та колаборантів. Сьогодні обласна прокуратура повідомила про підозру так званому "голові адміністрації смт Козача Лопань" Віталію Ганчеву. Ганчев після окупації Козачої Лопані добровільно посів посаду голови окупаційної адміністрації, налагодив забезпечення окупаційних військ спецтехнікою для будівництва блокпостів, здав окупантам місцевих волонтерів, активістів та ветеранів АТО/ООС. Крім того, зрадник проводив в селищі агітаційну роботу в інтересах окупантів, а в інтерв'ю російським ЗМІ заявляв про сприяння проведенню так званого "референдуму". Такі дії Ганчева - це державна зрада в умовах воєнного стану та колабораційна діяльність, що тягне за собою пожиттєве ув'язнення. Вкотре наголошую, добровільна співпраця з окупантами – це тяжкий кримінальний злочин, а усі особи, які його вчиняють, в жодному разі не уникнуть покарання! Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

12:26 У ХАРКІВІ І ОБЛАСТІ ОГОЛОШЕНА ПОВІТРЯНА ТРИВОГА, ВСЕ В УКРИТТЯ

12:14 Як змінилася ситуація в Ізюмі з учорашнього ранку.

11:21 "Евакуюють тільки з Північної Салтівки, П'ятихаток та мікрорайону Горизонт", — міськрада У вчорашньому зверненні Харківського міського голови Ігоря Терехова йшлося саме про ці райони, які найбільше постраждали від обстрілів російського агресора, — заявили в мерії. За дорученням мера міста будуть організовані автобуси для евакуації харків'ян у безпечніші місця, де їх забезпечать усім необхідним. З метою безпеки про час та місце відправлення автобусів мешканцям буде повідомлено додатково.

11:09 Майже півсотні коней евакуювали з-під обстрілу на Харківщині.

11:05 Поліцейські Харківщини викрили чоловіка за шахрайство на суму 87 тисяч гривень. 36-річний харків’янин заволодів грошима волонтерів, які ті збирали на ремонт пошкоджених вікон харків’ян. Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

10:51 Холодноярці завдали удару по скупченню російської техніки між Балаклією та Ізюмом у Харківській області.

10:21 За інформацією прикордонників, знищено рашистів та їхню техніку На Харківщині охоронці кордону здобули інформацію про місця зосередження противника в декількох населених пунктах області, у тому числі їхніх засобів ППО та артилерії. Перевіривши ці дані, прикордонники одразу передали інформацію побратимам зі Збройних сил України. Згодом по зазначених координатах було нанесено вогневе ураження. У підсумку знищено чимало орків, 3 одиниці РСЗВ та систему ППО.

10:04 Харків та область за добу обстріляли близько 50 разів, - голова Харківської ОВ Олег Синєгубов."Артилерія била центром міста. Знову Олексіївка, знову район Жуковського. Знову ХТЗ, знову проспекти. Тобто винятково житлові райони, житлові масиви. На жаль, є травмовані. На жаль, є загиблі. Коли снаряд потрапив у машину, коли цивільні люди пересувалися містом. Двоє людей загинули на місці", - розповів Синегубов.

При цьому, за його словами, там оптимізму не втрачають і запевняють, що позиції тримають міцно, навіть йдуть на визволення деяких населених пунктів, які опинилися під окупацією.

10:02 Мер Харкова відвідав інтернат, де мешкають люди, евакуйовані із зони постійних обстрілів.

10:14 Ще один кадр для Гааги У цій машині горять дві людини, вбиті російським "Градом". Фотографія з Харкова, зроблена 21 квітня Фото: Мстислав Чернов.

9:55 Всього з початку повномасштабної війни українські військові відправили на той світ 21 тисячу 200 орків.

9:07 Російські військові збираються оточити українську армію на сході, наступаючи на південь від Ізюму на Харківщині та на північ від Донецька – мапа The New York Times. Незважаючи на пожвавлення бойових дій, повномасштабний наступ на український схід окупантами ще не розпочато. Вони поки що вдаються до ракетного обстрілу, далекобійної артилерії та невеликих загонів, які промацують українську оборону. Жодна із сторін війни, як пише NYT, не має очевидної переваги.

:15 За даними Генштабу ЗСУ, на Слобожанському напрямку ворог, силами до семи батальйонних тактичних груп зі складу 6-ї загальновійськової армії, берегових військ балтійського та північного флотів, продовжує частково блокувати місто Харків, здійснює вогневе ураження підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури.

На Ізюмському напрямку противник зосередив для ведення бойових дій до 25-ти батальйонних тактичних груп зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї та 35-ї загальновійськових армій та 68-го армійського корпусу Східного військового округу, повітряно-десантних військ збройних сил Російської Федерації.

06:00 У мережі повідомляють про серію вибухів у Харкові.

05:30 У Харківській області та низці інших регіонів оголосили повітряну тривогу.

Нагадаємо, Росія вранці 24 лютого почала повномасштабне вторгнення в Україну. Спочатку ворог скидав бомби на військові об'єкти, а потім атакував і мирні міста, в тому числі - Київ, Харків, Маріуполь і Чернігів.

Вас також можуть зацікавити новини: