Росіяни влаштували у Херсонській області криваву п’ятницю: десятки ударів та жертви

Супротивники за добу випустили по Херсонській області 445 снарядів.

Російські загарбницькі сили минулої доби майже 90 разів обстріляли Херсонську область, внаслідок чого дві людини загинуло. 

Про це у суботу, 13 травня, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Telegram. "За минулу добу противник здійснив 88 обстрілів, випустивши 445 снарядів з важкої артилерії, "Градів", танків, СПГ, ПТРК, БПЛА та авіації", - йдеться у повідомленні. 

За цей же час місто Херсон ворог обстріляв 15 разів. Зокрема, російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, будівлю і територію закладу освіти у Херсоні та будівлю сільради у Білозерській селищній громаді Херсонського району. 

"Через російську агресію дві людини загинули, ще чотири дістали поранення", - повідомив Прокудін. Він додав, що минулої доби з деокупованої території області евакуйовано 56 осіб. 

Ситуація в Херсонській області - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, 3 травня російські окупанти інтенсивно обстрілювали Херсон та інші населені пункти правобережжя. Зокрема, загарбники атакували єдиний гіпермаркет, що працював у Херсоні. Внаслідок цих інтенсивних обстрілів кількість загиблих зросла до 24 осіб.

У місті з 20:00 5 травня до 06:00 8 числа була комендантська година. Під час тривалої комендантської години зареєструвано дев'ять кримінальних проваджень. Зокрема, правоохоронці знайшли схрон зброї, а також затримали коригувальників ворожої артилерії.

Вас також можуть зацікавити новини: