Кияни прикладають усіх зусиль, щоб уберегти вітражі столичного фунікулера

Вікна станції закривають спеціальними щитами.

Жителі столиці намагаються всіма силами вберегти барвисті вітражі, якими прикрашена станція київського фунікулера. Їх закривають спеціальними щитами.

Про спроби киян зберегти в цілісності вітражі розповідається у свіжому сюжеті ТСН.

Всередину станції кореспондента не пустили, проте вона детально розповіла про старання киян. Вітражі спочатку обтягуються спеціальною плівкою, щоб в разі вибухової хвилі скло не розсипалося. Із зовнішнього боку для них будуються спеціальні щити з дощок товщиною близько п'яти сантиметрів.

Такі оборонні споруди повинні врятувати як мінімум від уламків, якщо раптом неподалік вибухне снаряд. Для більшої надійності, судячи з ролика, щити покривають брезентом. Це гарантує додатковий шар захисту від дрібних частинок, які могли б летіти у вікна.

Нагадаємо, сьогодні британська розвідка попередила, що найближчими днями у передмісті Києва можуть відбутися запеклі бої. Якщо прогноз виправдається, то інтенсивність обстрілів столиці теж ризикує вирости.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: