Яка ситуація в Києві сьогодні? / фото УНІАН, Олександр Синиця

Розпочалася нова доба протистояння захисників Києва та області російським загарбникам.

Що відбувається в Києві та області, дізнавайтеся в онлайн-трансляції УНІАН від 7 травня 2022:

21:36 Під аркою "Дружби народів" пропонують повернути фонтан із слоном. Слоненя, створене в 1936 році, стояло на задніх ногах, піднявши хобот вгору. З цього хобота бив 6-метровий струмінь води. У 1970-х роках фонтан прибрали для встановлення скульптурної композиції на честь возз'єднання України та Росії.

Відео дня

18:52 Київські ветерани Другої світової війни звернулися до Путіна.

17:44 За інформацією ЗМІ 8-10 травня Росія готується завдати ракетного удару по містах Одеса, Слов'янськ, Кривий Ріг, Вознесенськ, Харків, Дніпро, Київ, Запоріжжя.

ППО дежурат цілодобово, але прохання до всіх не нехтувати сигналами повітряної тривоги та перечекати її в укриттях.

16:34 Прямо зараз на центральній площі Ірпеня виступає Олександр Павлік.

16:05 Найближчим часом дефіцит буде перекритий - голова Гуманітарного штабу Київської області щодо ситуації з бензином. За його словами, зараз у пріоритеті забезпечення пальним ЗСУ, медиків, рятувальників та волонтерів. Далі – критичні галузі економіки. "Постачання палива налагодять найближчим часом – найближчими днями. Прошу всіх мешканців області зберігати спокій. Незабаром дефіцит буде перекритий", - резюмував він.

15:37 Електричку до Ірпеня відновили.

15:23 "Путлер, натяк зрозумілий?" – така інсталяція під назвою "Zастрелись", з'явилася в центрі Києва, там, де колись стояв пам'ятник ленину.

15:06 Кличко показав, як виглядає Київ після обстрілу Росії

Пошкоджено понад 200 житлових будинків, зруйновано 46 шкіл, 30 дитячих садків та понад 70 об'єктів міської інфраструктури.

13:45 Така тимчасова інсталяція з'явилася у Києві на бульварі Шевченка.

13:28 На території Київської області комендантська година діятиме щодня з 22:00 до 5:00. Такі тимчасові обмеження запроваджуються з 8 по 15 травня.

13:01 У столиці обстрілами пошкоджені понад 200 житлових будинків. Зазнали руйнувань також 46 шкіл, 30 дитячих садочків та понад 70 обʼєктів міської інфраструктури.

12:26 Bikenow закрив прокат велосипедів на Троєщині через вандалізм і крадіжки. "Троєщину буде закрито для використання транспорту! Ми не надаємо транспорт там, де його знищують та діють безвідповідальності", – йдеться у повідомленні.

11:21 Увага! 7 та 8 травня у Києві та області зберігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Києві суворо заборонено відвідувати ліси та лісопаркові зони, а також заїжджати туди на будь-якому транспорті. Багато лісів та лісосмуг у передмістях іще не розміновані, є випадки, коли підриваються мирні мешканці.

10:32 Привласнив гуманітарну допомогу на пів мільйона гривень: столичні оперативники викрили шахрая. Крім цього, зловмисник надавав послуги нібито з перевезень амуніції. Правоохоронці довели причетність фігуранта до восьми епізодів та повідомили йому про підозру. За скоєне, фігуранту загрожує до восьми років за ґратами.Чоловік у телеграм-каналі розмістив оголошення про надання послуг з перевезення гуманітарних вантажів. У результаті під час виконання замовлення чоловік привласнив 40 бронежилетів, 15 рацій, дитячі товари та ліки, які волонтери закупили для військовослужбовців Збройних Сил України.

09:39 Сьогодні вперше через кілька тижнів на залізничний вокзал в Ірпені прибула електричка, повідомив мер Олександр Маркушин.

4:52 Повітряну тривогу скасували.

4:36 У Києві знову звучить сирена, тривогу оголосили і в області.

4:31 "Відбій" повітряній тривозі.

4:20 Київська область і сам Київ - оголосили повітряну тривогу

02:04 Amnesty International підтвердила наявність доказів військових злочинів РФ під Києвом.

1:27 Повітряну тривогу в столиці і всій Київщині скасували.

01:26 ОГПУ зареєстрував десятки правопорушень за бізнес на "гуманітарці". Найбільше фактів порушення закону фіксували в Києві.

1:15 У Києві та області оголошено повітряну тривогу. Всіх жителів регіону просять перейти в укриття.

Нагадаємо, на початку квітня ЗСУ звільнили Київську область від окупантів. Побачене в передмістях Києва шокувало світ - мирних жителів катували, ґвалтували і вбивали.

Вас також можуть зацікавити новини: