Головні новини Миколаєва за 1 травня: хроніка війни в місті та області

Захисники Миколаєва та області успішно відбивають атаки ворога.

Миколаїв та область регулярно страждають від атак РФ з початку повномасштабної війни.

Онлайн-трансляція того, що відбувається в Миколаєві і області в неділю, 1 травня 2022:

20:51 у Генштабі ЗСУ заявили, що окупанти зосередили свої основні зусилля на Криворізькому напрямку і намагаються створити умови для наступу на Миколаїв і Кривий Ріг. 

19.44 Українські зірки переспівали хіт Скрябіна "Місця щасливих людей". У новій версії композиції закордонні міста замінили на Київ, Ірпінь, Харків, Маріуполь, Херсон, Суми, Чернігів та Львів, які постраждали від бомбардування російських окупантів.

19:30 Село Киселівку Миколаївської області російські окупанти щодня перетворюють на руїни. З 10 березня там немає ні світла, ні води, а обстріл відбувається щодня.

"Там пекло. З березня і досі його бомблять і палять", - повідомили місцеві жителі.

19:00 Оперативна інформація станом на вечір 1 травня від Генштабу ЗСУ:

У Южнобузькому напрямку противник силами певних підрозділів веде бойові дії з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області та створення сприятливих умов для наступу на Миколаїв та Кривий Ріг.

18:00 Російські окупанти обстріляли околиці Миколаєва забороненими касетними боєприпасами. Про це повідомляє у Facebook оперативне командування "Південь".

17:15 Миколаївська обласна станція переливання крові повідомляє:

"Всім, хто бажає здати кров 02 травня повідомляємо, що завтра братимемо кров III групи резус позитивний (+) та IV групи резус негативний (-). Як завжди, ми чекаємо на вас за адресою: пров. Радіо 2, з 8.00".

13:31 У поминальний день миколаївці вперше за багато років не приїхали на цвинтарі У неділю, 1 травня, миколаївські цвинтарі виявилися практично порожніми через військові дії.

11:58 Спрощений режим вивезення тварин за кордон із України більше не працює.

11:23 Голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва повідомила, що за 30 квітня в області від дій військових РФ поранення отримали дев'ять людей. Станом на ранок 1 травня в миколаївських лікарнях знаходяться 131 людина, яка постраждала від атак рашистів на Миколаївщину.

11:19 ЗСУ знову непогано удобрили українську землю: за добу +300 орків. Загальні втрати армії мародерів вже становили 23 тисячі 500 солдатів.Віримо у наших військових! Україна переможе.

10:54 Вибух у Миколаївській області. Близько 10:00 ракета потрапила до місця зберігання добрив. Буквально за кілька хвилин хмара диму від вибуху стала білою. Повітря перевірили на вміст шкідливих речовин. Виявили лише сліди селітри та нітроамофоски. Повітря чисте.

9:58 Новий коментар від Кіма: Селітра. Повітря чисте.

9:49 Кім опублікував у своєму каналі ось таке фото.

9:11 Станом на ранок 1 травня на Південнобузькому напрямку російські війська ведуть бойові дії з метою виходу на адміністративні межі Херсонської області та створення умов для наступу на Миколаїв і Кривий Ріг. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні.

06:37 В оперативному командуванні "Південь" розповіли про втрати противника за суботу. "При нових спробах розвідки обстановки безпілотниками, противник втратив ще 2 "Орлани-10" на Миколаївщині. Попадання наших підрозділів були нищівними", - йдеться в повідомленні.

Раніше прес-секретар оперативного командування "Південь" Владислав Назаров повідомляв, що у Херсонській і Миколаївській областях ворог безуспішно намагався поліпшити тактичне положення у бік Миколаєва.

Вас також можуть зацікавити новини: