Генерал-лейтенант пояснив, навіщо РФ "кошмарить" Україну повітряними атаками

Прикривати одночасно стаціонарні об’єкти та дії військ досить складно, зазначив експерт.

Російські загарбники сподіваються, що ударами з повітря послаблять здатність української армії прикривати війська під час контрнаступальних дій.

Досить складно прикривати одночасно дії військ та стаціонарні об’єкти, розповів генерал-лейтенант у відставці, засновник благодійного фонду "Закриємо небо України" Ігор Романенко в ефірі каналу "FreeДом".

"У цих умовах треба уявляти, що з наступальними діями нам, звичайно, більшою мірою знадобиться прикривати наші сухопутні війська - піхоту, що діє на бронетехніці, танки - з повітря… І противник сподівається, що такого роду діями послабить наші можливості…", - зазначив експерт.

Обстріли України - сьогодні це варто знати

Росіяни тривалий час майже кожну ніч атакують українську землю, у тому числі використовують крилаті ракети й іранські дрони-камікадзе "Шахед".

Зокрема, у ніч на 4 червня супротивники запустили по Україні вісім ударних безпілотників, а також шість крилатих ракет. Захисники нашої держави ліквідували шість ворожих дронів та чотири ракети.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення вже "мінусовано" 3 175 російських безпілотників оперативно-тактичного рівня та 1 132 крилаті ракети.

Вас також можуть зацікавити новини: