Що сьогодні відбувається в Одесі: хроніка війни у місті та області 16 травня

Що відбувається в Одесі в понеділок, 16 травня, дізнавайтеся на УНІАН.

В Одесі неспокійна ситуація, РФ часто стала завдавати ракетних ударів по житлових будинках у місті та області.

Слідкуйте онлайн за ситуацією в Одесі та області сьогодні, 16.05.2022:

21:10 700 дітей із притулків, дитячих будинків та інтернатів Одеси та Одеської області, які зараз перебувають в евакуації у Польщі, організували патріотичний флешмоб.

20:45 "Коли жалюгідний військовий злочинець, який воює з мирним населенням далекобійними ракетами, сидячи за сотні кілометрів звідси, просто нищить, наводячи острах? Не буде страху. Ніхто вас не боїться. Ми вас зневажаємо" Знищені дачі та дитина в епіцентрі вибуху: що відомо про обстріл бази відпочинку на Одещині. Фоторепортаж з місця подій.

20:30 Зробити гірше, ніж зробив путін для свого народу та для стосунків із сусідами, які склалися історично, просто неможливо. Про це сказав міський голова Одеси Геннадій Труханов в інтерв'ю CNN.

20:20 Внаслідок ранкового ракетного удару по Одеській області знищено базу відпочинку та приватний будинок, — повідомив голова Одеської ОВ Максим Марченко. Марченко також розповів, що була спроба повторного ракетного удару по регіону, але ракета збила ППО.

19:21 Зруйновано будинки двох баз відпочинку, пошкоджено понад 15 приватних будинків, а серед постраждалих – 5-річну дівчинку. У дитини тяжкі травми.

19:16 На 5ст. Великого Фонтану змінився рух. Тепер при виїзді з вулиці Черняховського на коло з лівої крайньої смуги можна розвертатися. Дорожники вже нанесли відповідну розмітку та змінили дорожні знаки, які інформують водіїв про напрямки руху.

18:49 На перетині вулиці Паустовського та проспекта Добровольського в Одесі зіткнулися трамвай 7 маршруту та вантажівка. На момент ДТП у вагоні перебували пасажири.

17:30 Одеська ОВА планує запровадити жорсткіші обмеження щодо відвідування пляжів. Про це повідомив представник Одеської ОВ Сергій Братчук.

17:04 Одеський фільм "Чому я живий" режисера Вілена Новака переміг на турецькому кінофестивалі. Фото: Facebook // "Чому я живий"

16:30 Прокуратура розпочала розслідування ракетного удару по території Білгород-Дністровського району Одеської області, який нанесли 16 травня. За попередніми даними зруйновані та пошкодженні будівлі двох баз відпочинку, руйнувань зазнали понад 15 приватних будинків поруч з місцем події. У прокуратурі зазначили, що будь-які військові об’єкти на цих територіях відсутні.

16:17 На Одещині викрили угруповання, яке щомісяця заробляло 5 млн на підробці документів. Вартість фейкового документа складала від чотирьох до дев'яти тисяч гривень. Підробки надсилали "Новою поштою". Наразі їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

16:00 За даними ОК "Південь", росіяни намагалися поцілити у непрацюючий міст через Дністровський лиман, проте влучили у будівлі мирних мешканців.

15:30 16 травня, опівдні, воїнами повітряного командування "Південь" виявлено та знищено крилату ракету типу "Х", випущену винищувачем російських окупантів у напрямку міста Одеси.

15:19 Острів Зміїний буде звільнено найближчим часом, – голова Одеської ОВВ Братчук. Контроль за цією територією є стратегічно важливим для подій у Чорному морі. "Коментувати не буду, але сподіваюся, що найближчим часом ми побачимо кілька родзинок. Тому що цей острів є стратегічним, це розуміє і ворог. Але це українська земля і чому б не повторити те, що було на Харківщині", - сказав він.

13:50 П'ятирічній дівчинці, яка отримала важкі поранення внаслідок російського ракетного удару, надають допомогу в лікарні. Загальна площа руйнувань склала 500 кв.м. На місці удару працює слідчо-оперативна група. Подію кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни, повідомили в ОК "Південь".

12:41 Кількість поранених внаслідок ракетного обстрілу Одещини зросла до чотирьох людей. Також згорів легковий автомобіль, повідомили в ДСНС.

12:25 Наслідки російського удару по туристичним об'єктам в Одеській області.

12:14 СБУ повідомляє про затримання в Одесі проросійського інтернет-агітатора.

11:50 Імовірність ракетних ударів та висадки десанту в Одесі залишається високою. Про це повідомили в ОК "Південь". У Чорному морі знаходяться два кораблі з крилатими ракетами на борту та шість великих десантних кораблів. Ворог також намагається організувати постачання техніки на острів Зміїний.

11:08 Росіяни намагаються облаштувати позиції та організувати поставки техніки на острів Зміїний Одеської області. Війська РФ також продовжують підйомно-рятувальні роботи на місці знищення десантного катеру типу "Серна".

10:06 Російські війська здійснили авіаудар по Одещині: уражені об'єкти туристичної інфраструктури, зруйновані будівлі, спалахнула пожежа, повідомляють в Оперативному командуванні "Південь". За попередніми даними, двоє дорослих травмовані, важке поранення отримала дитина.

09:51 Одеська мерія публікує відео знешкодження вчорашньої міни.

09:25  У Білгород-Дністровському районі Одещини видно дим – повідомляє міська рада.

03:33 У соціальних мережах повідомляли про звуки вибухів, які було чути в Одесі. Тривоги не було.

00:26 В Одеській області фахівці знищили дві ворожі міни, винесені до узбережжя під час нещодавнього шторму.

Влада також оприлюднила відео знешкодження.

Вас також можуть зацікавити новини: