Яка ситуація в Одесі сьогодні? / Фото REUTERS

Російська Федерація завдавала не раз ракетних ударів по Одесі та області. Ситуація у місті та області напружена.

УНІАН у режимі онлайн розповідає про ситуацію в Одесі та області у вівторок, 24 травня 2022:

21:35 Труханов анонсував початок будівництва житла для біженців в Одесі та області. Наразі через Одесу пройшло вже понад 21 тисячу біженців.

Відео дня

21:16 Будинок в Одесі, в який напередодні Великодня влучила російська ракета, почали відновлювати. У багатоповерхівці пошкоджені 30 квартир. З першого дня трагедії на місці вели роботи. Спочатку розбирали завали, потім проводили експертизу та стабілізували будинок. Наразі місцеві будівельні компанії зводять міжповерхові перекриття.

Одеса сьогодні, 24 травня: що відбувається у місті та області зараз (онлайн)

20:31 "Від ракетного удару вас дві стіни не захистять" Представники місцевої влади Одеси разом з громадськими діячами перевірили понад 40 укриттів, позначених на карті міськради. Не всі з них виявилися доступними для містян. Які будинки зможуть витримати ракетний удар та чому дві стіни не допоможуть врятуватися, читайте у матеріалі Суспільного.

19:15 Вечірнє звернення Марченка

18:54 Під Одесою дівчина випадково прострелила собі ногу пістолетом. Швидку 24-річну одеситку викликали сусіди. Пістолет вона нібито знайшла біля свого будинку в контейнері для сміття і в майбутньому планувала здати знахідку в поліцію, а поки залишила собі для самооборони.

Одеса сьогодні, 24 травня: що відбувається у місті та області зараз (онлайн)

18:14 У Британії заявили, що не планують відправляти кораблі до Чорного моря для розблокування постачання зерна. "Підла блокада Одеси не дозволяє продовольству потрапити до нужденних людей. Ми продовжимо активно працювати з міжнародними партнерами, щоб знайти шляхи для відновлення експорту зерна з України. Проте поки що немає планів щодо розміщення британських військових кораблів у Чорному морі", – цитує The Guardian слова представника уряду Великої Британії.

Одеса сьогодні, 24 травня: що відбувається у місті та області зараз (онлайн)

17:46 Чому путін має плани на Одесу. Як зазначив віце-маршал ВПС Британії у відставці Шон Белл в ефірі Sky News, 90% світової торгівлі здійснюється через океани, що свідчить про "життєво важливе значення портів" для путіна. Белл пояснив, що просто непрактично переміщати зерно сушею, оскільки для перевезення 25 мільйонів тонн зерна знадобиться близько мільйона вантажівок. "Це наголошує на важливості того, чому путін хоче заволодіти всіма портами, а значить, матиме плани на Одесу в майбутньому", – сказав він.

17:03 Рєзніков вручив іменну вогнепальну зброю матросу Тамілову, який знищив літак ворога за 40 млн доларів.

16:50 Оперативна ситуація на Півдні України від ОК "Південь" У корабельному угрупованні, у Чорному морі, змін не відбулося. Під загрозою ракетних ударів з моря Україну тримає 2 ракетні кораблі, підтверджено присутність і десантних. Ситуація у прикордонних районах Одеської області – під контролем сил оборони.

16:30 Одеса отримала від французького міста Марсель медичний позашляховик Land Rover Defender. Його передали 126 бригаді територіальної оборони. "Сподіваємося, що він буде служити нашим захисникам і буде зберігати життя наших воїнів", – зазначив заступник міського голови Сергій Тетюхін.

16:10 Главу Одеської ОВ Максима Марченка заочно заарештували в Росії. Російські слідчі звинувачують Марченка у застосуванні заборонених засобів та методів ведення війни.

Одеса сьогодні, 24 травня: що відбувається у місті та області зараз (онлайн)

15:07 В Одесі з 25 травня 2022 року комендантська година діє з 23:00 до 05:00.

Одеса сьогодні, 24 травня: що відбувається у місті та області зараз (онлайн)

13:37 За три місяці повномасштабної війни в Одеській області зареєстрували 3 861 шлюб. Загалом в Україні за останні три місяці одружились майже 52 тисячі пар, а Одещина стала одним з лідерів за кількістю реєстрацій.

13:15 В Одесі затримали 23-річного мешканця, причетного до організації незаконного переправлення військовозобов'язаних чоловіків до Польщі. За свої послуги він просив 8500 доларів.

12:30 В Одесі та області повітряна тривога!

12:09 В Одесі другий день поспіль черги за новою маркою з російським кораблем.

11:43 У Херсоні прогримів сильний вибух. Повідомляється, що у місті та області у багатьох зник мобільний зв'язок Київстар та Vodafone. Наразі ситуація така, що у когось повернувся зв'язок, у когось зник домашній інтернет від Київстару.

10:22 На острові Зміїний росіяни облаштовують позиції, хочуть блокувати Одеський порт.

10:00 Патрульні знайшли в телефоні у водія фото та відео з місць влучання ракет в Одесі та області. Автівку Daewoo Lanos зупинили вчора на вул. Іцхака Рабіна. Також цей водій переписувався з абонентами з РФ – речниця Патрульної поліції Одеської області Алла Марченко.

09:23 Ніч в Одесі та області пройшла без обстрілів. В Чорному морі продовжуються маневрування кораблів Чорноморського флоту РФ. Серед них - великі десантні та ті, що мають на борту крилаті ракети. Мета росіян – подальша блокада Одеського порту та контроль над північно-західною частиною акваторії Чорного моря. Для цього у тимчасово окупованому Криму росіяни виставляють комплекси С-400, а також проводять роботи для зміцнення оборонних та наступальних дій на острові Зміїному – речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

05:15 В Одеській області залишається дуже високою ймовірність ракетних ударів з боку російських окупантів. Про це заявив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

Він нагадав про заборону відвідувати Чорноморське узбережжя та проведення у регіоні контрдиверсійної роботи.

Водночас, за його словами, незабаром буде ухвалено певне рішення щодо деблокування Одеського порту, який зараз блокують окупанти.

Вас також можуть зацікавити новини: