Окупанти вчинили ракетний обстріл майдану Свободи в Харкові / скриншот

Вранці 1 березня в бік будівлі Харківської ОДА російськими військовими було здійснено ракетний обстріл.

Майдан Свободи в Харкові, одна з найбільших площ в Європі, потрапила під обстріл. Там розташовані будівлі Харківської обласної державної адміністрації. 

На відео можна побачити, що постраждав волонтерський намет перед ОДА "Все для перемоги", який стоїть у Харкові всі вісім років російсько-української війни. 

ДСНС попередньо інформувала, що є влучання в будівлю Харківської ОДА, оперного театру, філармонії та частину житлового масиву (переважно 4-5 поверхові житлові будинки). 

Очільник харківського осередку "Національного корпусу" Костянтин Немічев показав в Telegram відео наслідків ракетного обстрілу будівлі ОДА і площі.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов у своєму зверненні наголосив на підступності дій ворога. На момент обстрілу в місті закінчилася комендантська година. 

Близько 11 години речник ДСНС України у Харківській області Євген Василенко повідомив з місця про близько 20 загиблих осіб.

За його словами, люди знаходяться під завалами зруйнованої будівлі ОДА. З-під завалів рятувальники вже витягли 6 осіб. Попередньо інформували, що серед низ 1 дитина. Близько 20 осіб поранені внаслідок обстрілу.

За словами радника голови ОПУ Михайла Подоляка, мета таких підступних обстрілів - масована паніка. 

"Маски остаточно скинуто. РФ активно обстрілює центри міст, завдає прямих ракетних та артилерійських ударів по житлових кварталах та органах влади. Мета РФ зрозуміла – масова паніка, жертви серед цивільного населення, руйнування інфраструктури. Україна гідно б'ється", - прокоментував він.

Раніше Олег Синєгубов доповів, що вночі в області були хаотичні обстріли по всім напрямкам – Липецькому, Бєлгородському, Чугуєва тощо.

"За добу пожежники області ліквідували 24 пожежі, спричинених ворожими обстрілами. Горіли десятки автомобілів цивільних, у селі Рогань внаслідок обстрілів загорівся житловий будинок: постраждав 1 чоловік та 1 загинув. По вулиці Кільцева в результаті артобстрілу постраждало 8 осіб та 35 осіб було евакуйовано. Будинки горіли в Ізюмському, Харківському районах", - написав він.

За його словами, 1 березня також очікуються артилерійські обстріли, бомбардування із залученням авіації. 

Вас також можуть зацікавити новини: