фото: facebook Олександра Павлюка

Україна поглиблює співпрацю з західними партнерами в напрямку гуманітарного розмінування. Під час Міжнародної донорської конференції у Загребі країни-партнери оголосили про готовність доєднатись до формування стратегії протимінної діяльності для України.

Як повідомив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк у Telegram, анонсовано виділення до 5 млн євро для закупівлі відповідного обладнання. Міноборони працює з хорватським виробником DOK-ING щодо постачання 5 систем розмінування MV-4 та іншої техніки для операторів ПМД.

Швейцарія підтвердила намір щодо виділення 100 млн франків для підтримки оператора FSD та допомоги секретаріату Національного органу з питань протимінної діяльності.

Відео дня

Представники Женевського центру гуманітарного розмінування планують розширити співпрацю з Міноборони України у сфері стандартизації, планування, управління інформацією та підготовки особового складу, що виконує завдання з розмінування.

Сталу підтримку продовжують надавати США. Триває робота над проєктом матеріально-технічної допомоги за Програмою розвитку ООН та співробітництво з НАТО. "Представники Міноборони обговорили розширення матеріально-технічної допомоги для саперів ЗСУ та ДССТ. Маємо перспективи підтримки також від Норвегії, Швеції, Австрії, Іспанії та інших партнерів", — написав Олександр Павлюк.