Бойовики зобов'язали жителів ОРДО, які отримали українські паспорти за час окупації, оформляти "документи ДНР"

Терористи мають намір видати всім жителям окупованого регіону ніким не визнані папірці.

Ватажок терористичного угруповання "ДНР" Денис Пушилін 19 травня підписав "указ" про ідентифікацію осіб, який фактично зобов'язує громадян України, які отримали український паспорт після 7 квітня 2014 року і проживають на території ОРДО, оформляти "паспорт ДНР".

Як повідомляють "Новости Донбасса", так звана ідентифікація буде проводитись шляхом видачі "адресної довідки", дія якої обмежується 6 місяцями. Вона видавалася і раніше для осіб, які отримали паспорт України після 7 квітня 2014 року для "легалізації" в непідконтрольних районах.

Читайте такожВулицями окупованого Донецька їздить військова техніка - ЗМІ

"Легалізувавши" український паспорт таким способом, людина одержувала право, наприклад, на оформлення пластикової картки місцевих фінансових установ, на отримання виплат або на можливість навчатися в навчальних закладах, підконтрольних угрупуванню "ДНР", - пише видання.

Також зазначається, що з 31 липня 2020 року "адресна допомога" буде видаватися при наявності в ній відмітки про подання документів на "паспорт ДНР" або про неможливість отримання такої. Тобто, до моменту завершення дії "довідки" людина, зареєстрована на території Донецької області, яка проживає в ОРДО, зобов'язана мати "паспорт ДНР".

Як повідомляв УНІАН, раніше у представників бойовиків на переговорах у Мінську виявили російські паспорти.