Так званий "голова МЗС "ЛНР" Владислав Дейнего (по центру) є громадянином РФ / скріншот 5 канал

Владислав Дейнего, який називає себе "міністром закордонних справ" угруповання "ЛНР", отримав російське громадянство.

Читайте також«Станиця і Щастя – наші»: представники «ЛНР» перетнули лінію розмежування і влаштували скандал (відео)

Фотокопію його паспорта громадянина РФ показав віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і учасник переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську Олексій Резніков, пишуть Новости Донбасса.

Відео дня

Резніков також продемонстрував цю фотокопію під час переговорів ТКГ, які проходили 14 травня у відеоформаті.

Дейнего є запрошеним учасником ТКГ в Мінську як представник окремих районів Луганської області. На його участі, як і інших членів "ЛДНР", у переговорах наполягає Росія.

novosti.dn.ua

За словами Резнікова, засідання ТКГ почалося о 13:00. Орієнтовно о 15:00-16:00 до сторін ТКГ (Україна, Росія та ОБСЄ), підключили так званих запрошених від ОРЛО (Владислав Дейнего) і ОРДО (Наталія Ніконорова). Перед цим, протягом двох годин, українська сторона повідомляла делегації РФ про те, що їй відомо про російське громадянство "запрошених" від окремих районів Донецької та Луганської областей України. У якості прикладу були пред'явлені копії закордонного та внутрішнього паспорта РФ Владислава Дейнего.

Як повідомляв УНІАН, у четвер, 14 травня, в режимі відеоконференції відбулося засідання Тристоронньої контактної групи, на якому Україну представила оновлену делегація.