Втрат внаслідок ворожих обстрілів немає / facebook.com/pressjfo.news

За поточну добу російські окупанти прицільних обстрілів позицій Збройних сил України на Донбасі не здійснювали.

Про це йдеться у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Читайте також"Неконтрольовані емоції бойовиків": Хомчак про ворожі обстріли під час перемир’яЗокрема, ситуація в районі проведення ООС залишається повністю контрольованою. Підрозділи ЗСУ та інших складових сил оборони продовжують виконувати свої завдання за призначенням.

Відео дня

"У смугах відповідальності більшості бойових бригад обстрілів з боку противника не зафіксовано. Від початку поточної доби обліковано два факти недотримання ворогом режиму «тиша». Для провокації українських захисників біля Оріхового збройні формування Російської Федерації використали стрілецьку зброю, а неподалік Новотошківського додався ще й постріл з підствольного гранатомета", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вогневі провокації були неприцільними, і тому українські воїни вогонь у відповідь не відкривали.

"Втрат внаслідок ворожих обстрілів немає", - підсумували в штабі ООС.

Повідомляється, що підрозділи ДСНС під час розмінування за заявками мешканців прифронтових населених пунктів Донбасу знайшли 94 невідомі вибухові пристрої. Загалом за розпорядженням командувача Об’єднаних сил за останню добу було проведено розмінування площі близько 6 га.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню. Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.

Водночас у Кремлі заявили, що не можуть гарантувати припинення вогню на Донбасі.

За даними штабу операції Об'єднаних сил, у першу добу перемир'я на Донбасі було зафіксовано три обстріли з боку бойовиків.

Минулої доби, 29 липня, окупанти здійснили один обстріл з підствольного гранатомета неподалік Новолуганського.