Перемир'я на Донбасі почало діяти місяць тому / фото УНІАН

За місяць дії нового режиму припинення вогню на Донбасі не було зафіксовано жодного випадку застосування важкого озброєння.

Про це йдеться у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:30.

"Сьогодні, 26 серпня, завершується перший місяць, відколи вступив у силу повний і всеосяжний режим припинення вогню. За цей період часу на переважній більшості ділянок відповідальності наших підрозділів обстрілів з боку противника не фіксувалося. Водночас, у смугах відповідальності наших бойових бригад українські військовослужбовці задокументували поодинокі неприцільні постріли, які носили провокативний характер. Внаслідок ворожого вогню в лавах Об’єднаних сил немає бойових втрат і поранень. За місяць на Донбасі не було зафіксовано жодного випадку застосування важкого озброєння", - наголошується в повідомленні.

Відео дня

Також зазначається, що українські військовослужбовці дотримуються режиму припинення вогню, продовжують виконувати свої завдання за призначенням та перебувають напоготові надати адекватну відсіч у разі загрози їхньому життю чи здоров’ю.

Читайте такожУ штабі ООС розкрили обставини поранення двох військових на Донбасі

Перемир'я на Донбасі: що було раніше

  • З опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) 22 липня.