Військовий експерт пояснив, чому Україні не потрібне перемир'я з Росією

Київ може загрузнути в переговорному процесі, попередив експерт.

Є два способи завершення війни - перемога чи програш, а перемир'я є відстрочкою протистояння.

Україна випробувала це на собі - у 2015 році був підписаний "Мінськ-2 "(Мінські угоди щодо Донбасу), і він приніс відстрочку війни, розповів військовий експерт Олег Жданов в ефір FREEДОМ.

За його словами, якщо українська сторона зупиниться, то загрузне в переговорному процесі, і це буде "Мінськ-3".

"...а з часів того, напевно, як людина почала воювати, то два способи є закінчення війни - чи програш, чи перемога. Будь-яке перемир'я - це відстрочка війни, невирішення політичних питань в ході війни - це теж відстрочка війни. Ну, ми, до речі, випробували це на собі - 15 рік, "Мінськ-2" - що він нам приніс - відстрочку...", - заявив експерт.

Нагадаємо, війська РФ рано вранці 24 лютого вдерлися на територію України. Російська влада назвала війну проти України "спецоперацією", зокрема, для "денацифікації" громадян нашої країни.

Спершу супротивник бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирних жителів, зокрема, в Києві, Херсоні, Чернігові, Харкові, Миколаєві, Маріуполі та Одесі.

Пізніше між Києвом і Москвою почалися мирні переговори, проте вони ні до чого не привели.

Депутат Бундестагу Родеріх Кізеветтер говорив, що Україна має виграти війну з РФ, домігшись збереження своїх кордонів хоча б в межах січня поточного року.

Довідка УНІАН. Росія у 2014 році захопила український Крим, а потім вдерлася на частину Донбасу й підтримала бойовиків, які створили так звані "ДНР" і "ЛНР". Для розв'язання конфлікту на Донбасі були підписані Мінські угоди. 

Вас також можуть зацікавити новини: