Підрив Каховської дамби: російська бригада заскиглила про "невеликий прорахунок"

оновлено

Супротивники вважають, що вже найближчим часом втратять значні території.

Оскільки була дуже велика загроза масштабного контрнаступу України, підрив росіянами Каховської ГЕС був неминучий.

Російська 205-та окрема мотострілецька бригада зізналася в Telegram, що "трохи прорахувалася". Окупанти усвідомлюють, що внаслідок підриву дамби виникла екологічна катастрофа, яка не пройде повз РФ.

"...Загроза масштабного наступу противника була дуже великою, і Херсонський напрямок мав зіграти важливу роль у цьому наступі. Як я і писав ще в листопаді, у такому разі підрив неминучий. Проте... Ми трохи прорахувалися...", - поскаржилися вороги.

У бригаді додали, що через наслідки злочину вже скоро будуть значні втрати територій.

Підрив Каховської ГЕС росіянами - сьогодні це варто знати

У ніч на 6 червня російські загарбники повністю знищили Каховську дамбу, яка знаходиться в Херсонській області. З Каховського водосховища вода почала витікати і, зокрема, затоплювати тимчасово окуповані території. 

Партизанський рух "АТЕШ" повідомив, що до підриву ГЕС причетні члени 1-го батальйону 205-ї мотострілецької бригади РФ.

Секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що супротивник знищив дамбу, щоб українські воїни не пішли в контрнаступ на Херсонському напрямку. У ЗСУ стверджували, що підрив Каховської дамби не зашкодить контрнаступу.

Екс-співробітник зовнішньої розвідки Комітету держбезпеки СРСР Олександр Зеленко говорив, що росіяни хотіли зробити невеликий спрямований вибух для того, щоб частково розширити водну перешкоду для української армії, але впала вся конструкція, і їх самих змило.

Вас також можуть зацікавити новини: