Росія атакує Україну дронами / фото ua.depositphotos.com

Вдень 1 січня Росія запустила по Україні відразу кілька груп дронів-камікадзе Shahed та ракети. У низці областей та у Києві оголосили повітряну тривогу.

Повітряне командування "Схід" повідомило, що під час тривоги в небі над Дніпропетровською областю збили керовану авіаракету Х-59.

Як пізніше відзвітували Повітряні сили ЗСУ, під час цієї атаки Росія випустила по Україні десять ударними БпЛА типу Shahed-136/131 з північного напрямку. Сили ППО знищили дев'ять.

Відео дня

Оновлено 17:30. У ЗС ЗСУ повідомили про відбій загроз і по дронах, і по ракетах.

Оновлено 17:23. У Києві відбій тривоги.

Оновлено 17:20. Карта повітряних тривог на зараз:

Повітряна тривога 1 січня / скріншот

Оновлено 17:00. У Сумській ОВА повідомили, що російський дрон поцілив у житловий двоповерховий будинок у Есманській громаді:

"Є руйнування, люди опинились під завалами. На місці "прильоту" працюють всі необхідні служби. Попередньо, з-під завалів вже врятовано три людини. Їм надається медична допомога. Пошуково-рятувальна операція триває",

Є "приліт" дрона / фото t.me/Sumy_news_ODA

До цього повідомлялося, що у небі над Сумщиною сили ППО знищили два дрони.

ППО збивають дрони / фото t.me/Sumy_news_ODA

Оновлено 16:55. РФ запустила по Дніпру ракету, повідомили Повітряні сили ЗСУ. У місті чули вибухи.

Оновлено 16:54. Вибухи у Києві.

Оновлено 16:46. ПС ЗСУ: активність ворожої тактичної авіації в акваторії Азовського моря.

"Загроза застосування авіаційних засобів ураження! У разі оголошення тривоги у вашій області - прямуйте в укриття".

Оновлено 16:25. Карта повітряних тривог на зараз:

Повітряна тривога 1 січня / скріншот

Оновлено 16:20. Про роботу ППО біля Києва повідомляють Повітряні сили ЗСУ. Наголошується, що ударні БПЛА типу Shahed летять у напрямку Києва через Бориспільський район.

Оновлено 16:15. Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що у передмісті столиці працює ППО: "Перебувайте в укриттях!"

В обласній військовій адміністрації додали, що повітряна тривога птриває і закликали не знімати роботу бійців "збивання повітряних цілей та їх падіння".

"В області працює ППО", - йдеться у повідомленні.

Оновлено 16:00. Карта повітряних тривог на зараз:

Повітряна тривога 1 січня / скріншот

Повідомляється, що у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій областях - загроза застосування балістичного озброєння.

Оновлено 15:45. Київська обласна військова адміністрація повідомила, що в повітряному просторі регіону зафіксовано БПЛА:

"Сили ППО працюють за цілями".

У Повітряних силах ЗСУ заявили, що групи ударних БПЛА рухається в напрямку Києва з південно-східного напрямку: "Не ігноруйте сигнал тривоги".

Вас также могут заинтересовать новости: