"Проект Малоросія - це блеф": політолог з РФ пояснив, чому Путін не планує наступ на Київ

За словами Бєлковського, Кремль намагається впливати на пострадянські країни гібридними методами.

Президент РФ Володимир Путін не планує повномасштабного наступу на Україну, вважає російський політтехнолог і публіцист Станіслав Бєлковський.

Про це пише "Апостроф".

На думку експерта, Кремлю достатньо підтримання джерела напруги в Україні, а також інших країнах пострадянського табору.

"Я вважаю, що Путіну зараз не потрібен наступ на Київ, бо він ніколи не піде туди, де він не має 100-відсоткової підтримки. Якщо це вдалося з анексією Криму, де Путін був впевнений у прихильності місцевого населення до Росії, то такої мети не було під час окупації Донбасу. Проект "Малоросія" - це блеф", - заявив Бєлковський.

Він пояснив, що Кремль впливає на пострадянські країни шляхом створення "гарячих точок", у яких триває гібридна війна.

Читайте такожРФ завезла на окупований Донбас озброєння і готує диверсійні групи - розвідка

"Позиція Путіна полягає в тому, щоб, по-перше, створити розкол між США і європейськими країнами, по-друге, встановлювати прямі відносини з країнами Європи або налаштувати лояльні до Росії певні еліти, що дозволить Росії посилити там свій вплив. З іншого боку Кремль буде намагатися підтримувати постійну напругу в країнах пострадянського простору, щоб виступати модератором щодо цих країн у перемовинах зі США", - резюмував політтехнолог.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що до кінця вересня ескалація з боку Російської Федерації можлива в будь-який момент. Також Зеленський розповів про можливий бліцкриг з боку РФ до кордонів Донецької та Луганської областей та спробу "прорубати" сухопутний коридор в Крим.