Байден і Путін можуть зустрітися в Женеві / фото REUTERS

Перша особиста зустріч президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна може відбутися 15-16 червня в Женеві (Швейцарія).

Про це телеканалу CNN повідомили два американських посадовці.

Зокрема, очікується, що очна зустріч президентів США і РФ відбудеться в наступному місяці в Швейцарії, оскільки Білий дім і Кремль на цьому тижні наблизилися до завершення узгодження домовленостей про проведення саміту.

Відео дня

Читайте такожБайден назвав умову зустрічі з Кім Чен Ином і дорікнув Трампу

Посадовці повідомили, що Женева стала остаточним містом-претендентом, яке прийматиме давно обговорювану зустріч між лідерами США і РФ. Передбачаєтся, що ця зустріч відбудеться 15-16 червня по завершенню першої міжнародної подорожі Байдена за кордон з початку його президенства.

Цього тижня Білимй дім відправив у Женеву радника президента США з питань національної безпеки Джейка Саллівана для зустрічі з його російським колегою Миколою Патрушевим, а деталі зустрічі між Байденом і Путіним проробляються.

У Білому домі відмовились коментувати щодо остаточного міста проведення такої зустрічі, допоки усі деталі не будуть затверджені.

Що відомо про майбутню зустріч Байдена з Путіним

  • 13 квітня Путін і Байден провели телефонну розмову. За заявою прес-служби Білого дому, Байден висунув ідею проведення російсько-американського саміту "в третій країні в майбутні місяці". Пізніше американський лідер уточнив, що запропонував російському колезі зустрітися влітку в Європі.
  • Президент України Володимир Зеленський позитивно оцінив можливість зустрічі лідерів Росії та США.
  • Фінляндія готова прийняти двосторонню зустріч президентів США і Росії.