В Міноборони Британії пояснили причини Путіна видати Росгвардії РФ важке озброєння / скриншот

У британській розвідці пояснили, чому лідер РФ Володимир Путін прийняв рішення довірити Росгвардії важке озброєння. Відповідну зміну на рівні закону диктатор затвердив 4 серпня 2023 року.

Як зазначає Міноборони Британії у Twitter, Путін дійшов до цього кроку через хвилювання щодо безсилля Росгвардії, яка погано проявила себе під час бунту засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Попри те, що очільник відомства екс-охоронець Путіна Віктор Золотов стверджував, що його силовики проявили себе на "відмінно", жодних доказів щодо ефективних дій Росгвардії у важкий для Путіна час немає, вказує британська розвідка.

Відео дня

"Оскільки Золотов раніше припускав, що важка техніка повинна включати артилерію та ударні вертольоти, цей крок свідчить про те, що Кремль подвоює ресурси для Росгвардії як однієї з ключових організацій для забезпечення безпеки режиму", - йдеться у повідомленні.

Росгвардія - федеральний орган виконавчої влади РФ, який займається забезпеченням держбезпеки та налічує до 200 000 військовослужбовців. У сучасному вигляді відомство створили у 2016 році на базі внутрішніх військ МВД РФ.

Путін прийняв рішення посилити Росгвардію важким озброєнням

Нагадаємо, 4 серпня 2023 року президент РФ Володимир Путін підписав закон, який вносить зміни у федеральний закон "Про війська національної гвардії". Так, термін "зброя" там змінили на "озброєння", а "бойова техніка" стала "військовою технікою". Таким чином диктатор розширив перелік зброї, яку мають право застосовувати росгвардійці під час служби.

Раніше Центр національного спротиву також з'ясував, що після провалу з захистом режиму РФ під час бунту Пригожина, Росгвардію тренують придушувати такі "активності" за двома сценаріями. Один з них також стосується Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини: