Путіна прорвало на тему контрнаступу ЗСУ: що заявив диктатор (відео)

Президент РФ вчергове видав спіч про "високу ефективність сучасного російського озброєння".

Кремлівський диктатор Володимир Путін стверджує, що контрнаступ Збройних сил України вже почався.

"Про це говорить використання стратегічних резервів, - сказав він журналістам 9 червня. - Всі зроблені досі спроби контрнаступу провалилися, але наступальний потенціал українських військ ще зберігається".

За словами Путіна, "українські війська не досягли поставлених перед ними завдань" на жодній ділянці бойових дій, а втрати ЗСУ, як заявив диктатор, "значно перевищують класичні показники".

Також він заявив, що досягається все це зокрема "завдяки високій ефективності сучасного російського озброєння".

"Так, у нас ще цих сучасних озброєнь не вистачає, але ОПК розвивається швидко, і я впевнений, що всі поставлені перед оборонкою завдання будуть безумовно вирішені. Йде інтенсивне нарощування виробництва сучасних видів озброєння", - видав Путін.

Втрати Росії в Україні - дані Генштабу ЗСУ

Як писав УНІАН, загальні втрати Росії в Україні попередньо Уде складають понад 213770 чоловік особового складу. За минулу добу українські захисники та захисниці ліквідували понад тисячу російських окупантів.

Крім того, Росія втратила в Україні 3901 танк, 7,6 тисяч бойових броньованих машин, 3702 артилерійські системи, 599 реактивних систем залпового вогню, 359 засоби протиповітряної оборони, 3247 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 6410 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн і 502 одиниці спецтехніки.