РФ запускає по Україні ракети з "ядерного" арсеналу: Жданов назвав причину

Експерт упевнений, що таким чином Росія не підвищує ставки та не залякує Захід.

Використання Росією для ударів по території України ракет з імітатором ядерної боєголовки, швидше за все, свідчить про те, що ракет з осколково-фугасними зарядами у неї стає все менше.

Як відзначив військовий експерт Олег Жданов, саме тому РФ змушена запускати навчально-бойові ракети навіть з імітаторами ядерного заряду.

Він упевнений, що таким чином Росія не підвищує ставки і не залякує Захід, адже росіяни не могли бути впевнені у тому, що ЗСУ зіб'ють цю ракету, і що її боєголовка при цьому вціліє.  

"Звідки вони знали, що ми зіб'ємо цю ракету? Яка була ймовірність, що ця ракета буде збита, впаде і не вибухне? І ми з вами побачимо, що у неї головна частина – імітатор ядерного заряду. А якби ми її не збили, і вона б долетіла до своєї мети? І осколково-фугасний заряд у боєголовці б вибухнув? Ніхто б ніколи не дізнався, що це був імітатор, – заявив Жданов. – Чиста випадковість, що ми її збили... Я не думаю, що Росія ось так все тонко розрахувала".

РФ випустила по Україні ракету з імітатором ядерної боєголовки: що повідомлялося

Видання Defense Express з посиланням на власні джерела повідомило, що одна зі збитих над Києвом 17 листопада крилатих ракет була оснащена імітатором ядерної бойової частини. Це була крилата ракета типу Х-55.

У Повітряних силах Збройних сил України не підтвердили і не спростували інформацію дану інформацію. Як зазначив речник командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат їхнім завданням є знищення цілей, а тип збитих ракет вже визначають фахівці.