HIMARS змінюють хід війни в Україні / фото US Army

Військовий експерт Олег Жданов розповів про далекобійні ракети ATACMS та інші снаряди для реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) HIMARS.

Він відзначив, що ракета від снаряда відрізняється розмірами, вартістю та своїми характеристиками.

"Снаряди для HIMARS реактивні, вони мають невеликі розміри, невелику дальність. Невелику дальність, тому що 75 кілометрів у порівнянні з 300 кілометрами оперативно-тактичної ракети - то невелика дальність. Це у чотири рази менше, ніж летить ракета ATACMS. У снаряда є твердопаливний пороховий заряд, який є маршовим двигуном, горіння цього заряду в обмеженому просторі створює реактивну тягу, за рахунок чого цей снаряд летить. Коли ви бачите на відео стрілянину HIMARS, цей шлейф білого диму за снарядом це і є робота порохового двигуна", – зазначив Жданов.

"Те, що летить недалеко, і має невеликі розміри, - це реактивні снаряди. Те, що має великі розміри, і летить далеко, - це ракета. А принцип дії у них абсолютно однаковий", – додав експерт.

За його словами, у оперативно-тактичної ракети для HIMARS типу ATACMS маршовий двигун, який розганяє ракету на активній ділянці траєкторії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США все ще не схильні надати Збройним силам України далекобійні ракети ATACMS, які вони запитували протягом декількох місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: