"Ракети впадуть вже на ваші домівки": Зеленський закликав НАТО закрити небо над Україною

Президент нагадав, що минулоріч попереджав лідерів НАТО про те, що якщо не буде жорстких превентивних санкцій проти РФ, вона піде війною.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував сьогоднішні обстріли: Якщо НАТО не закриє наше небо, то російські ракети впадуть на домівки громадян країн Альянсу.

Про це він заявив у відеозверненні.

Президент нагадав, що сьогодні 18-й день боротьби українців за свою незалежність.

"Початок сьогоднішнього дня був чорним - авіабомби знову били по нашій державі від сходу до заходу. 30 ракет на одну тільки Львівську область. Внаслідок обстрілу у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки загинуло 35 людей, ще 134 людини отримали поранення. Там не відбувалось нічого, що могло б загрожувати території РФ. І всього лише у 20 км звідти кордони НАТО", - зазначив Зеленський.

Він розповів, що минулоріч попереджав лідерів НАТО про те, що якщо не буде жорстких превентивних санкцій проти РФ, вона піде війною.

"Ми були праві. Я говорив протягом довгого часу, що Північний потік-2 - зброя, яка ударить по всій Європі. Тепер це очевидно. І зараз я повторюю знову: якщо ви не закриєте наше небо, то це лише питання часу, коли російські ракети впадуть вже на вашу територію, на територію НАТО, на домівки громадян країн НАТО", - підкреслив президент.

Зеленський також нагадав, що сьогодні на Київщині був вбитий американський журналіст, а його колега отримав поранення.

"Це був свідомий напад російських військових. Вони знали, що вони роблять, але схоже, не всі на Заході знають, що вони роблять", - наголосив він.

Глава держави також розповів, що на сході України окупанти "вирішили демілітаризувати і денацифікувати" Святогірську Лавру УПЦ МП.

"На час удару на території монастиря перебували монахи та сотні біженців, жодної військової цілі у лаврі чи поряд з нею не було. Але російські військові не зупиняються навіть і перед ударами по лаврі. Один лише цей факт демонструє, що вся ідеологія РФ є просто брехнею", - вважає він.

Вас також можуть зацікавити новини: