РФ хоче затягнути у пастку: експерт пояснив суть слів Залужного про позиційну війну

РФ збудувала фортифікаційні лінії оборони схожі на ті, що були створені під час Першої світової, зазначив експерт.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у статті для The Economist насправді писав про те, що Росія намагається втягнути українську державу в позиційну війну.

Українські війська будуть намагатися не потрапити у ворожу пастку, і про це Залужний чітко говорить, поділився думкою військовий експерт Михайло Самусь в ефірі телемарафону. "Ну, насправді чомусь і в інтернеті, і всі заголовки і, мабуть, розуміння цієї статті зводиться до того, що Залужний сказав, що ми зайшли у глухий кут, і це чергова зрада", - зазначив аналітик.

За його словами, "насправді… Залужний говорить абсолютно протилежне - він говорить про те, що насправді… Росія нас намагається втягнути в позиційну війну, на кшталт Першої світової війни (28 липня 1914 року - 11 листопада 1918-го - Ред.), саме для цього вони збудували ці фортифікаційні лінії оборони, які дуже схожі на (ті, що були у - Ред.) Першу світову війну, і якраз вони хочуть затягнути нас у цю пастку". 

Важливі новини - Залужний написав статтю для The Economist про хід війни в Україні

У статті Валерія Залужного для The Economist йшлося, що повномасштабна війна в українській державі перетворюється на позиційну - це протистояння на виснаження, і воно вигідне російським загарбникам.

За словами головнокомандувача ЗСУ, нашій країні для виходу з такого роду війни необхідна, зокрема, авіація, оскільки контроль над повітряним простором потрібен для проведення операцій на землі.

Вас також можуть зацікавити новини: