РФ знайшла спосіб атакувати гаджети ЗСУ через Android

Британська розвідка оцінила можливості РФ після новини, що окупанти "інфікують" пристрої шкідливим програмним забезпеченням Infamous Chisel.

ГРУ РФ розробила шкідливе програмне забезпечення, розраховане на крадіжку інформації з пристроїв Android. Його діяльність стосувалася гаджетів бійців армії України. 

31 серпня Національний центр кібербезпеки (NCSC) разом з іншими організаціями виявив "шкідника" Infamous Chisel, нагадала британська розвідка.

Розробка цієї програми пов'язана з групою Sandworm - російських кібертерористів, які працюють під керівництвом розвідки Росії. 

У британській розвідці оцінили відповідну небезпеку та зазначили, що програмне забезпечення було розраховане на крадіжку даних з пристроїв ЗСУ.

"Infamous Chisel, швидше за все, використовувався з метою викрадення конфіденційної військової інформації. Ця діяльність демонструє постійне використання Росією кіберпотужностей для підтримки вторгнення в Україну", - йдеться в повідомленні.

Хакери з РФ намагаються інфікувати пристрої ЗСУ

1 вересня CNN, посилаючись на попередження союзників Києва, повідомило, що РФ намагається отримати доступ до мобільних пристроїв бійців ЗСУ через кібератаки. Зокрема, йшлося про спроби вкрасти інформацію з планшетів, які працюють на платформі Android. Саме ці гаджети армія України використовувала для планування операцій.

Зокрема, шкідливий код на пристрої направляли через супутникову систему Starlink. 

Вас також можуть зацікавити новини: