Росія стягує війська на схід: експерт зробив обнадійливий прогноз для ЗСУ (відео)

Генштаб ЗСУ "не ведеться" на спроби росіян звести на нуль перевагу українських бійців на східному напрямку, зазначив Іван Ступак.

Найближчим часом Збройні сили України доб'ються хорошого результату на сході, прогнозує експерт Українського інституту майбутнього і колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

Коментуючи те, що Росія активно стягує на схід свої найбільш боєздатні підрозділи, у тому числі перекидаючи військових з півдня, експерт назвав головні цілі РФ: організувати наступ, відбити Лиман і вс ту частину, яку росіяни втратили в минулому році, створити розгубленість в українській армії і звести на нуль її перевагу на цьому напрямку.

При цьому експерт заявив, що Генштаб ЗСУ на це "не ведеться":

"Якщо все триватиме так, як зараз запланував наш Генштаб, то орієнтовно за 10-14 днів ми можемо отримати дуже хороший результат... Я думаю, що результат буде найближчим часом і дуже хороший".

Війна в Україні - ситуація на сході

Раніше представник східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий заявив, що російські окупанти найбільше хочуть зберегти свої позиції під Бахмутом і сам Бахмут.

"Ворог постійно стягує туди резерви. Він намагається іноді контратакувати. Однак ми бачимо цю тенденцію і постійно вражаємо ворога вогнем, відповідними ударами гасимо спроби контратакувати", - зазначив він.

За його словами, на даний момент на Сході є два найактивніших напрямки - Бахмутське та Лиман-Куп'янське.