Відомий експерт розповів, чого вороги хочуть домогтися біля Роботиного / колаж УНІАН зі скріншотів

Повномасштабна війна в Україні проти РФ продовжується, і росіяни найближчим часом зосередяться на тому, щоб "зрізати виступ" біля села Роботине (Запорізька область) й відтіснити звідти захисників нашої держави.

Зараз тривають формувальні операції супротивників, і вороги намагаються прорватися з допомогою розвідувальних груп про це льотчик-інструктор, полковник запасу Збройних сил України Роман Світан розповів "24 Каналу". За його словами, біля села загарбники переважно використовують техніку для здійснення вогневої підтримки.

"…Спочатку відправляють живий ланцюжок, а далі їх підтримують танки та бойові броньовані машини. Але ЗСУ дістають і до них артилерією, безпілотниками, які все в більших кількостях з'являються на фронті", - сказав експерт. Офіцер запасу додав, що 1 березня біля Роботиного й справді була серйозна атака з боку росіян, але її відбили наші захисники.

Відео дня

Аналітики DeepState показали, як станом на вечір 2 березня виглядає Роботине на карті бойових дій.

Свіжа карта бойових дій / скріншот з deepstatemap.live

Продовжується війна в Україні - останні новини онлайн, які треба прочитати

Увечері 2 березня Генштаб ЗСУ повідомив, що російські окупанти упродовж минулої доби один раз здійснили марну атаку біля Роботиного.

Варто зазначити, що українські воїни дають гідну відсіч супротивнику, і РФ на нашій землі вже зазнала колосальних втрат і у техніці, у живій силі. Ліквідовано вже 415 640 окупантів і, зокрема, 12 611 ворожих бойових броньованих машин.

Вас також можуть зацікавити новини: